Michal Kocourek

Datum narození: 3.8.1965 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

Herec, producent a ředitel divadla Kalich se těší oblibě českých diváků už od dětství, kdy ve svých 12 letech nezapomenutelným způsobem ztvárnil omlazeného Vladimíra Menšíka v komedii Což takhle dát si špenát. Od té doby si zahrál ještě v několika dalších filmech a televizních seriálech. Brzy však v sobě objevil podnikavého ducha a v roce 1986 založil svou první scénu – All Colours Theatre (současný název Black Light Theatre of Prague). Toto divadlo, které propojuje činohru, mluvené slovo, tanec, pantomimu i černé divadlo, úspěšně funguje dodnes a má za sebou celou řadu zahraničních hostování. V roce 1999 pak Michal Kocourek otevřel divadlo Kalich. Na televizní obrazovky se vrátil v roce 2010, kdy v pořadu Robin Hood: Cesta ke slávě vybíral nové hvězdy do připravovaného muzikálu.

Bývalé dětská hvězda a dnes úspěšný manažer a divadelní producent Michal Kocourek hrával odmalička dětské postavy na jevišti Divadla na Vinohradech. Před kameru ho přivedl režisér Václav Hudeček, který mu svěřil úlohu rozmazleného synka v televizní inscenaci TCHÝNĚ. Následovalo několik desítek inscenací, bakalářských povídek nebo filmů jako COŽ TAKHLE DÁT SI ŠPENÁT, INDIÁNI Z VĚTROVA nebo SONÁTA PRO ZRZKU.

Po absolvování hudebně dramatického oboru na Státní konzervatoři v Praze vystupoval tři roky se zájezdovým souborem Čechova prozatímního divadla, ale touha provozovat vlastní stánek ho vedla k založení kočovného černého divadla a později stálé scény v divadélku Albatros. Déle se angažoval v Divadle v Celetné a nakonec otevřel Divadlo v Rytířské ulici, kde vedl soubor All Collours Theatre.

Kromě divadelní činnosti také spoluzaložil agenturu Interconters, která přivezla do České republiky takové hvězdy, jako jsou Tina Turner, Roxette, Sting a mnoho dalších. Ženatý Michal kocourek má tři děti a v současné době je mimo jiné ředitelem a výkonným producentem Divadla Kalich v Jungmannově ulici, z kterého vzešly muzikály jako Hamlet, Tajemství nebo Galileo.

(Zdroj: CSFD.cz, autor: Oldřich "Olík" Klusoň)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz