Kdo se bojí Virginie Woolfové?


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Slavné komorní drama plné překvapivých zvratů i absurdních krutých her je sondou do partnerských vztahů. V novém překladu J. Joska. Děj nás zavede na soukromý večírek dvou manželských párů působících na malé americké univerzitě. Hra boří mýtus o tzv. americkém snu, poklidný dialog se tu záhy změní v řadu vzájemných urážek, jízlivostí a „praní špinavého prádla“, které ukazuje na vnitřní prázdnotu všech zúčastněných, jejich traumata a také povrchnost a dutost vzájemných vztahů. Hra je plná nečekaných dramatických zvratů a od začátku až do konce nechává diváky v napětí. Inscenace v Divadle Rokoko v režii Petra Svojtky.


Dá se říci, že toto komorní drama můžeme již dnes zařadit do kategorie „moderní klasika“. Jedná se bezesporu o jeden z nejpozoruhodnějších textů, které americká dramatika druhé poloviny dvacátého století dala světu. Je pozoruhodné, že text, který vznikl v šedesátých letech minulého století jako absurdní drama, dnes zdaleka tolik absurdně nepůsobí. To, co se dříve jevilo jako nové a překvapivé – drásavý pohled na strukturu vztahů, kruté manželské hry, psychické i fyzické týrání – dnes již dávno není na jevištích tabu.

Inscenace v Divadle Rokoko v režii Petra Svojtky.

Délka představení: bude upřesněno

Autor: Edward Albee

Režie: Petr Svojtka

Překlad: Jiří Josek

Dramaturg: Jiří Janků

Scéna: Ondřej Nekvasil, Zuzana Ježková

Kostýmy: Zuzana Ježková

Hudba: Vladimír Nejedlý

Martha: Veronika Gajerová

George: Aleš Procházka

Honey: Veronika Kubařová

Nick: Viktor Dvořák



Divadlo Rokoko

rokoko-pasaz-3.jpg
Když se mluví o Divadle Rokoko, musí se automaticky mluvit i o spolku Městská divadla pražská, kam Rokoko společně s Divadlem ABC patří. Od roku 2005 vystupuje na těchto scénách společný umělecký soubor. Kromě souboru zde vystupují i stálí hosté, mezi kterými najdeme známá jména, jako je například Simona Stašová, Lubomír Lipský, Petr Štěpánek, Michal Dlouhý, Dana Syslová, Oldřich Vízner, Stanislava Jachnická nebo Květa Fialová. Dramaturgie divadla Rokoko klade důraz na herecké výkony. V programu si divák může vybrat z pestré škály žánrů. K oblíbeným představením patří například Pan Kaplan má třídu rád nebo Kancl. Divadlo se nalézá v Pasáži Rokoko na Václavském náměstí v bezprostředním sousedství Paláce Lucerna.
Mapa - Divadlo Rokoko

Václavské náměstí, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 222 996 185
E-mail: rezervace@m-d-p.cz
Web: www.mestskadivadlaprazska.cz/rokoko

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz