Kryštof Hádek

Datum narození: 10.3.1982 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

Divadelní a filmový herec se před kamerou objevoval od dětských let, třeba v seriálu Přízraky mezi námi. Logicky se později přihlásil na konzervatoř, ale po třech letech byl vyhozen. Odjel proto studovat herectví do výběrové herecké školy LAMDA v Británii a podařilo se mu získat roli v irském TV seriálu RAW (2008). Časem si vyzkoušel role grázlíků i klaďasů, a to doma i v zahraničí. Hraje často po lásce nebo sexu toužící mladé muže. U nás je doma především na divadelních prknech, nejčastěji v divadle Rokoko. Kromě toho je členem divadelní společnosti Studio DVA, se kterou vystupuje ve Švandově divadle a v Divadle Palace.

Nadaný mladý herec se umění věnoval už v dětství, kdy stejně jako jeho dva bratři (Ondřej, *1974, lékař, a Matěj, *1975, herec) navštěvoval hudební obor v lidové škole umění. Avšak intenzivněji se jím začal zabývat až zhruba ve svých jedenácti letech, kdy z popudu své matky, filmové publicistky a režisérky Jany Hádkové, začal působit v Dismanově dětském rozhlasovém souboru.

Nedlouho poté začal studovat herectví na Pražské konzervatoři, z níž byl ve čtvrtém ročníku vyloučen. Důvodem nuceného opuštění školy bylo množství absencí, jež vznikly, když se Hádek začal při studiu aktivně věnovat hraní. V letech 2003-2004 studoval rok a půl na londýnské Academy Of Music And Drama Art.

Před kamerou se Kryštof Hádek objevil několikrát už jako dítě, ale proslavil jej teprve Tmavomodrý svět (r. Jan Svěrák, 2001), v němž měl možnost předvést svůj herecký talent v roli četaře Karla Vojtíška. Za ztvárnění mladého letce byl Hádek v roce 2001 nominován na Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Kromě toho se objevil také v několika televizních filmech (např. Ze života pubescentky, 2000; Černý slzy, 2002) a seriálech (např. Přízraky mezi námi, 2000). Na filmovém plátně se znovu ukázal v roce 2002 ve filmu Výlet (r. Alice Nellis) a poté v roce 2006 ve filmu Experti (r. Karel Coma), v němž ztvárnil hlavní roli - mladíka jménem Oskar. Mimoto nadaboval titulní roli ve filmu Strašpytlík a jednu z postav komedie Holky to chtěj taky. Letos ho můžeme nově vidět ve filmech Crash Road a Bestiář, jež se do kin chystají na jaře.

V současnosti hraje Kryštof Hádek také na jevišti divadla Rokoko ve hrách Ústa Micka Jaggera, Na východ od ráje (Aron), Libertin (Baronet), Marvinův pokoj (Hank), Rychlé šípy II - Sněhová mise (Jarka Metelka) a Veselé paničky windsorské (Petr Belbo), a ve Švandově divadle na Smíchově ve hře Absolvent. Objeví se také v připravovaném TV seriálu Edisoni. Kryštof Hádek je svobodný a žije v Praze.

(zdroj - CSFD.cz, autor - "Vivian")




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz