Klára Vytisková

Datum narození: 3.5.1985 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

Zpěvačka a moderátorka se narodila v Praze na Hanspaulce, ale vyrůstala v rodinou zakoupeném mlýně v Úněticích čtvrthodinku za Prahou. Zpěv vystudovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka. S hudbou přicházela do styku od malička, její otec hrával na base v několika skupinách včetně Nerezu se Zuzanou Navarovou. Tradičně Klára stále zpívá se skupinou Toxique a k tomu založila vlastní dívčí kapelu pro hudební projekt Klara. Jak říká, vrací se ke kořenům, protože vyrůstala na soulu, poslouchá elektro a punk. Je známá originálními modely oděvů, ve kterých vystupuje a natáčí, a je nutné podotknout, že jí to velmi sluší.

Vyrůstala v rodině, kde se podstatné dění točilo okolo hudby a to mělo na Kláru velký vliv. Od dětství se chtěla stát zpěvačkou. Tento dětský sen si splnila v kapele Toxique, ve které se svým originálním projevem a svéráznou image proslavila.

V roce 2008 dostala hudební cenu Anděl za objev roku. Byla nominována i v dalších kategoriích této hudební soutěže. Na televizní obrazovce ji můžeme spatřit v pořadu MEDŮZA. Klára je známá svým extravagantním oblékáním, v kterém ji můžeme vidět jak na koncertech, tak v televizních pořadech.

(zdroj - CSFD.cz, autor - melkin)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz