Klára Cibulková

Datum narození: 24.7.1975 / Místo narození: Znojmo, Československo (dnešní Česká republika)

Klára Cibulková vystupuje od roku 2002 ve Švandově divadle na pražském Smíchově. Po absolvování DAMU se jí nedařilo získat slušné angažmá, takže raději odjela na brigádu do Španělska, kde pracovala v restauraci apod. Na filmovém plátně se poprvé objevila v roce 1994 v českém historickém filmu o životě Zdislavy z Lemberka V erbu lvice. Poté se uplatnila v několika televizních filmech, například v Habrmannově mlýně a TV seriálech. Seriálové postavy vytváří nadále, především z finančních důvodů, na divadelních prknech, kde se cítí doma, se kromě činohry pouští i do náročnějších projektů.

Klára Cibulková se narodila v roce 1975 ve Znojmě, vyrůstala však v Kladně. Studovala na gymnáziu a poté na DAMU herectví. Jejím pedagogem byla například i Věra Galatíková. Po škole nastoupila do souboru CD 94. Vystupovala také ve Švandově divadle v Praze.

Na televizních obrazovkách jsme ji mohli vidět v seriálech ČERNÍ BARONI, KRIMINÁLKA ANDĚL, DOKONALÝ SVĚT a v TV filmech SMRT PEDOFILA, MĚSTO BEZ DECHU, AGENTURA PUZZLE a SWINGTIME.

Klářin manžel je kolega Tomáš Pavelka, se kterým má syna Matyáše a dceru Magdalenu. Mimo jiné umí plynule španělsky, protože jednu dobu ve Španělsku pracovala v restauraci. Mimochodem, s podstatně známější Vilmou Cibulkovou nemá nic společného.

(zdroj - CSFD.cz, autor - Vladimír "Coldrex" Minařík)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz