Kesha

Datum narození: 1.3.1987 / Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA

Kesha Rose Sebert, známější jako Kesha nebo také Ke$ha je americká zpěvačka a skladatelka. Narodila se 1. března 1987 v Los Angeles v USA. Její matka Pebe Sebertová je také textařka a zpěvačka. Má dva bratry Lagana a Louise. Rodina se v roce 1991 přestěhovala do Nashville.

Kesha Rose Sebert, známější jako Kesha nebo také Ke$ha  je americká zpěvačka a skladatelka. Narodila se 1. března 1987 v Los Angeles v USA. Její matka Pebe Sebertová je také textařka a zpěvačka. Má dva bratry Lagana a Louise. Rodina se v roce 1991 přestěhovala do Nashville.

Kesha se věnovala zpěvu již od útlého věku a celá rodina ji v tom podporovala. Všichni Sebertovi se také v roce 2005 objevili v seriálu The Simple Life jako hostitelská rodina. Ve svých sedmnácti letech se Kesha vrátila do Los Angeles a začala pracovat na své hudební kariéře.

Známou se stala v roce 2009 společnou skladbou s rapperem Flo Rida, později se svým debutovým albem Animal.

Mezi první producenty, kteří si jí všimli a začali s ní spolupracovat, patří Dr. Luke a Max Martin. Kesha se potýkala s finančními problémy. Snažila se přivydělat si jako servírka nebo prodavačka v telemarketingu. Později začala nazpívávat vokály pro své známější kolegyně. Slyšet jí můžeme v Lace and Lather od Britney Spears nebo v This Love od The Veronicas. Ukázala se také ve videoklipu své dobré kamarádky Katy Perry. Její vlastní píseň Former Over Exposed Blond byla k slyšení v seriálu The Next Generation.

Zlom v její kariéře přišel na začátku roku 2009, kdy si jí všiml zpěvák a producent Flo Rida a natočil s ní společnou píseň „Right Round“. Poté se jí podařilo získat smlouvu se společností RCA Records, kde začala ihned nahrávat svoji první desku. Debutový singl „Tik Tok“ byl dostupný již v srpnu 2009. Rádia ho začala hrát v říjnu téhož roku. Mezi tím Kesha stihla napsat píseň pro Miley Cyrus, vystoupit po boku skupiny 3OH!3 a nazpívat duet s Pitbullem a Taio Cruzem.

Singl „Tik Tok“ se na vrcholu hitparády jako první objevil na Novém Zélandu. Následovalo pokoření hitparád v dalších zemích – Kanadě, Austrálii a Norsku. Na sklonku roku 2009 se „Tik Tok“ vyhoupl na první místo i v americké hitparádě Billboard. Digitální prodej v USA dosáhl takové výše, že se stal novým rekordem pro sólovou zpěvačku. 5. ledna 2010 vyšlo v USA debutové album Animal. V prvním týdnu se ho prodalo přes 150 000 kusů, což si také vysloužilo první místo v hitparádě Billboard.

18. července 2013 poprvé vystoupila v České republice v rámci svého třetího světového "Warrior tour".

(Zdroj: Wikipedie)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz