Kateřina Brožová

Datum narození: 9.2.1968 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

Herečka, moderátorka a zpěvačka získala popularitu účinkováním v televizních seriálech s vysokou sledovatelností na veřejnoprávních i privátních stanicích. Vidět jste ji mohli i v divadlech Bez zábradlí a Palace Theatre, v muzikálu Noc na Karlštejně v Hudebním divadle Karlín a ještě v Hybernii a v muzikálu Kat mydlář divadla Broadway. Věnuje se i zpěvu, natočila například CD se zpěvákem Hynkem Tommem. V současnosti pracuje pro TV Barrandov, kde má společenský pořad Exkluziv, účinkovala v sitcomu Ona a On a v seriálu Stopy života z prostředí psychiatrické léčebny. V současnosti žije s majitelem televize Barrandov a mediálním magnátem Jaromírem Soukupem.

Sympatická česká herečka Kateřina Brožová pochází z umělecké rodiny a narodila se 9.února 1968 v Praze. V dětství měla spoustu různých aktivit (balet, hraní na klavír, jízda na koni a tanec). Po studiích na gymnáziu byla přijata na DAMU, ve třetím ročníku na této fakultě dostala možnost hostovat v divadle na Vinohradech (po škole právě zde získala angažmá).

Herectví se věnuje už nějaký čas a má za sebou řadu televizních filmů, inscenací, ale největší popularitu si získala českým seriálem ŽIVOT NA ZÁMKU (1995), kde si po boku známých osobností zahrála postavu sekretářku ředitele školy Renatu. Kromě dalších spíše menších rolí v r.2004 opět "naskočila" do seriálu tentokrát s názvem POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ, kde dostala jednu z hlavních postav. Role Dagmar Krausové je podle jejích slov báječná herecká zkušenost, i když s touto postavou ne vždy sympatizuje, ale na druhou stranu se jí libí vývoj její postavy. Z těch lepších televizních filmů lze zmínit ZNÁSILNĚNÍ (2001) a nejnovější počin SLEČNA GURU (2006).

Kromě hraní se věnuje také zpěvu a od r.1997 už stihla vydat a natočit tři sólová alba, v této chvíli připravuje další. Také je možné ji slyšet v některém dabingu např: v animovaném filmu AUTA (2006), kde propůjčila svůj hlas modré Sally. Také dabovala manželku Jacka Bauera (Kiefer Sutherland) Teri Bauerovou (Leslie Hope) v seriálu 24 HODIN, ale i také sympatickou mamutici v DOBĚ LEDOVÉ 2.

(zdroj - CSFD.cz, autor - Josef "MATADOR" Nepomucký)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz