Mineralia Czech Republic

Havlíčkova, 110 00, Praha 1, Tel.: +420 608 550 563, info@minerali.cz
Praha 1/Muzea / Galerie - Praha 1




Tajuplná jeskyně

V centru Prahy můžete navštívit Tajuplnou jeskyni se zlatou žílou, drahými kameny či tyranosauří kostrou. Jeskyně je vytvořená uměle s využitím postupů, které zajišťují její velmi autentický vzhled. Návštěvníci si mohou prohlédnout i krápníkovou jeskyni, kde v dutinách ve stěnách jeskyně jsou k nalezení nejrůznější drahé kameny. Čeká vás například obří, pět tun vážící ametystová geoda.

Ve stěnách jeskyně naleznete kromě jiného i turmalín, akvamarín, heliodor, zeolity a další drahé kameny. Stropem jeskyně probíhá zlatá žíla a každý se tak na vlastní oči může přesvědčit, jak se liší od žíly olověné. Milovníky paleontologie zaujme kostra tyranosaura, která je rovněž součástí expozice, stejně jako věrné kopie jeskynních maleb z období 18 až 11 tisíc let před naším letopočtem.

4D KINO - Návštěvníkům je k dispozici i unikátní 4D kino s promítáním průjezdu doly a podzemím. Krátký film má za úkol ukázat dětem i dospělým, že geologie může být fascinujícím dobrodružstvím.

Muzeum minerálů

Muzeum je pro mnohé návštěvníky tou nejatraktivnější částí Mineralie. Právě zde totiž vystavujeme ty nejzajímavější a nejkrásnější unikáty z celého světa. Vzácné minerály, obří krystaly, kameny nádherných barev i tvarů, ojedinělých kombinací, zajímavých příběhů...Zaručujeme vám, že každý z těchto unikátních exponátů dokáže strhnout vaši pozornost na velice dlouhou dobu.

V naší muzejní části tak naleznete jedinečnou sbírku meteoritů, tektiků a minerálů. Mezi nejzajímavější exponáty patří úlomek meteoritu, který roku 2013 dopadl na ruské město Čeljabinsk, dále potom Campo del Cielo, Seymchanský meteorit a řada dalších. Nesmíme opomenout velkou sbírku tektitů (horniny, která vzniká dopadem mimozemského tělesa na zemský povrch) a především českého do zelena zbarveného minerálu - vltavínu.

Udělejte si čas, navštivte naše Muzeum, ponořte se do kouzelného světa minerálů a nechte se unášet neopakovatelnou krásou přírodních výtvorů!

Tajuplná jeskyně


Muzeum minerálů

Zavřeno - Provoz byl ukončen




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz