Karlín Studios Praha

Křižíkova, 186 00, Praha 8, Tel.: +420 608 955 150, info@karlinstudios.cz
Praha 8/Muzea / Galerie - Praha 8




Karlin Studios zahrnuje 500 m2 výstavních prostor vedených týmem FUTURY a 17 ateliérů, které jsou pronajímány za příznivou cenu českým a zahraničním umělcům nejméně po dobu 1 roku. Toto studio dále poskytuje plochu pro dokumentační centrum Nadace pro současné umění, což je rozsáhlý archiv českých současných umělců a dvě nezávisle na sobě provozované galerie.

Karlin Studios bylo založeno v roce 2005 Albertem Di Stefanem ve spolupráci s Jiřím Davidem jakožto první postindustriální prostor v Praze, který v sobě spojoval výstavní prostory s ateliéry umělců a místem pro rezidenční pobyty. Svého času zde sídlilo také nakladatelství Divus a před koupí budovy u Strossmayerova náměstí také Nadace pro současné umění Praha. V době vzniku studia – po ukončení provozu ateliérů na Václavském náměstí – se navíc jednalo o jediný prostor svého druhu v Praze. Teprve později se ke Karlin Studios přidaly i další objekty, které v sobě spojovaly funkci galerie, kulturního prostoru a uměleckých ateliérů, jako MeetFactory, Trafačka, případně Orco.

V současné době Karlin Studios spravuje občanské sdružení stejného jména, jehož předsedou je zmiňovaný Alberto di Stefano, o program galerie Karlin Studios se stará produkční tým galerie FUTURA – Michal Novotný a Caroline Krzyszton.

  Otvírací dny Čas
celoročně St - Ne 12:00 - 18:00

Pozn.: mezi výstavami je galerie zavřená.

Karlín Studios Praha vstupné dobrovolné

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz