Gwen Stefani

Datum narození: 3.10.1969 / Místo narození: Anaheim, Kalifornie, USA

Gwen Renée Stefani se narodila 3.10. 1969 v Kalifornii ve Spojených Státech Amerických. Vystudovala střední školu a poté ve svých studiích následovala na Cal State Fullerton Collage. Vzhledem ke své dyslexii a vztahu k učení měla problémy i se svou matkou, zatímco otec ji podporoval v hudebních ambicích. V 17. letech Gwen přivedl do skupiny svých přátel její bratr, kde nejdříve účinkovala jako jedna z vokalistek a později se stala hlavní zpěvačkou skupiny No Doubt.

Gwen Renée Stefani se narodila 3. 10. 1969 v Kalifornii ve Spojených Státech Amerických. Vystudovala střední školu a poté ve svých studiích následovala na Cal State Fullerton Collage. Vzhledem ke své dyslexii a vztahu k učení měla problémy i se svou matkou, zatímco otec ji podporoval v hudebních ambicích. V 17. letech Gwen přivedl do skupiny svých přátel její bratr, kde nejdříve účinkovala jako jedna z vokalistek a později se stala hlavní zpěvačkou skupiny No Doubt.

Po pěti vydaných albech se kapela, jako celek definitivně odmlčela a Gwen se poté vydala na solovou dráhu. Skupina se po deseti letech dala opět dohromady a ohlásila tak svůj návrat roku 2011. 14.září roku 2002 se provdala za zpěváka z rokové kapely Bush, Gevina Rossdalea, se kterým má dva syny. Kingston James McGregor Rossdale narozen roku 2006 a Zuma Nesta Rock Rossdale, který se narodil roku 2008.

Gwen je nejen zpěvačkou a herečkou, ale také úspěšnou modní návrhářkou a v roce 2003 debutovala s vlastní modní značku L.A.M.B., která se jež prodává po celém světě. Jako herečka si Gwen poprvé "střihla" krátkou roli v komedii ZOOLANDER (2001), který režíroval Ben Stiller a roku 2004 si zahrála vedlejší roli v celovečerním filmu LETEC, po boku Leonarda DiCapria, roli Hollywoodské hvězdy Jean Harlow. Film Letec získál kromě 11. Nominací na Oscara (2005), také Zlatý Globus za nejlepší drama a nejlepší hudbu. Gwen Stefani jsme mohli mimo jiné spatřit v televizních seriálech Dawsonův svět (1988) a Super Drbna (2007).

(Zdroj: csfd.cz - Sabina "SoulAsAGem" Vondrušková)

No Doubt

Debutovala v roce 1992 jako frontmanka skupiny No Doubt, která se v roce 1995 proslavila díky albu Tragic Kingdom. Popularita skupiny klesla s jejich třetím albem Return to Saturn (2000). Ale album Rock Steady (2001) přineslo do jejich muziky styly dancehall a reggae, což vedlo k pozitivnímu ohlasu posluchačů.

Sólová kariéra

Stefani nahrála její první sólové album Love. Angel. Music. Baby. v roce 2004. Album bylo inspirované zejména hudbou z 80. let a těšilo se mezinárodnímu úspěchu s více jak 7 miliony prodaných kopií. Třetí písnička tohoto alba Hollaback Girl se stala v Americe nejprodávanějším singlem internetu. Stefanino druhé sólové album ,,The Sweet Escape“ (2006) se singlem Wind It Up jí vyneslo průměrný úspěch na celém světě. Včetně její práce se skupinou No Doubt prodala více jak 30 milionů alb.

Další aktivity

V médiích je Stefani známá především jako propagátorka nových módních směrů. V roce 2003 debutovala se svojí módní značkou L.A.M.B., tato kolekce se v roce 2005 rozšířila po celém světě spolu se značkou Harajuku Lover, která je inspirována japonskou módou a kulturou.

Osobní život

V roce 2002 si Gwen vzala britského muzikanta Gavina Rossdala. Mají spolu dva syny. Kingstona a Zumu Nestu.

Sólová alba

  • 2004 - Love. Angel. Music. Baby.
  • 2006 - The Sweet Escape
  • 2004 - What you waiting for

No Doubt

  • 1992 - No Doubt
  • 1995 - The Beacon Street Collection
  • 1995 - Tragic Kingdom
  • 2000 - Return of Saturn
  • 2001 - Rock Steady



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz