Muzeum Gastronomie ve svých sbírkách dokumentuje historický vývoj přípravy pokrmů a nápojů ve střední Evropě od doby kamenné až do současnosti včetně informací o posledním vývoji nejmodernějších technologií. Představuje historii stolování a dějiny kuchařského umění. Typickým návštěvníkem je široká laická i odborná veřejnost všech věkových kategorií a zahraniční návštěvníci ČR.
Historie úpravy pokrmů – základní linie muzea vás provede od domestikace ohně, pravěkého ohniště a vaření bez nádob přes dýmnou a krbovou kuchyň až po mikrovlnou troubu a konvektory.
Stolování – v této sekci projdete historií příborů a úpravy jídelní tabule včetně základních pravidel stolování.
Galerie světových kuchařů - přibližuje filozofii i recepty slavných kuchařů i gastronomů.
Síň slávy české gastronomie a pohostinství - představuje významné české kuchaře, cukráře, spisovatele, hoteliéry i výrobce kuchyňského vybavení z dávné i nedávné minulosti.
| Pouze s průvodcem: | ne |
| Možnost odborného výkladu: | ano |
| Nutné výklad objednat: | ano |
| Výklad v jiném jazyce: | Angličtina, němčina, italština, španělština, ruština. |
| Popisky v jiném jazyce: | ano |
| Jazyk popisků: | Angličtina. |
| Poslední návštěva: | 18 hod. |
| Doba prohlídky: | 60 min. |
| Počet návštěvníků pro vstup: | 1 |
| Suvenýry: | ano |
| Občerstvení: | ne |
| Bezbariérový přístup: | ne |
| Šatna: | ne |
| WC: | ano |
| Služby: | Příležitostné prezentace prací žáků z odborných škol a učilišť, ochutnávky a demonstrace přípravy jídel. Prostor pro pořádání soukromých a firemních akcí. |
| Měsíc | Otvírací dny | Čas |
| Leden - Prosinec | Po - Ne | 10-19 |
| Vstupné základní: | 180 Kč |
| Vstupné snížené (student, senior): | 140 Kč |
| Vstupné speciální (ZTP): | 90 Kč |
| Vstupné dítě do 14 let: | 65 Kč |
| Rodinné (platí pro 2 dospělé a 3 děti do 14 let) | 390 Kč |
-
Mariánské Lázně, 353 01, Mariánské Lázně
-
Karmelitská, 118 00, Praha 1
-
Nad hradním vodojemem, 162 00, Praha 6
-
Velké náměstí, 383 01, Prachatice