Filip Kaňkovský

Datum narození: 1.5.1985 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

Narozen 1.5. 1985. K divadlu se dostal na gymnáziu, kde začal s amatérským spolkem hrát hry Divadla Járy Cimrmana. Díky vzrůstajícímu zájmu o divadelní práci, se přihlásil do dramatického kroužku v Praze Modřanech. Zde získal řadu zkušeností, které využil ve svém prvním filmu... A BUDE HŮŘ v režii Petra Nikolaeva. S tím spolupracoval i na filmech KLUB OSAMĚLÝCH SRDCÍ, nebo LIDICE.

Narozen 1.5. 1985. K divadlu se dostal na gymnáziu, kde začal s amatérským spolkem hrát hry Divadla Járy Cimrmana. Díky vzrůstajícímu zájmu o divadelní práci, se přihlásil do dramatického kroužku v Praze Modřanech. Zde získal řadu zkušeností, které využil ve svém prvním filmu ... A BUDE HŮŘ v režii Petra Nikolaeva. S tím spolupracoval i na filmech KLUB OSAMĚLÝCH SRDCÍ, nebo LIDICE.

V současné době studuje činoherní herectví na DAMU, a již hostuje v Národním divadle v Topolově Konci masopustu (režie: J. A. Pitínský), kde hraje Jindřicha a ve Stavovském divadle ve hře Deváté srdce v roli Wolfganga, v režii Juraje Herze. Dále hostuje také v ústeckém Činoherním studiu (Barman v Klubu rváčů). Je také členem divadelního uskupení Tygr v tísni a spoluzakladatelem Krutodivadla.

Z dalších celovečerních filmů jmenujme např. JARMAREČNÍ BOUDU, WESTERNSTORY aj. Nevěnuje se však jen divadlu a filmu. Je frontman a klávesista kapely Green Småtroll (kapela získala žánrovou cenu Anděl 2009 v kategorii Ska & Reggae za album Rude Jazz).

(Zdroj: csfd.cz - Karel "Shipka" Bidas)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz