Catherine Bell

Datum narození: 14.8.1968 / Místo narození: Londýn, Anglie, Velká Británie

Catherine Bell se narodila do smíšené britsko-íránské rodiny, čemuž vděčí za svou lehce exotickou podobu. První film, ve kterém získala malou roli, byla skvělá fantasy komedie Smrt jí sluší režiséra Roberta Zemeckise. Při natáčení se seznámila s režisérovým asistentem Adamem Beasonem. Ze vztahu se vyvinulo manželství a 16. dubna 2003 se jim narodila dcera Gemma. Později, 21. srpna 2010, se narodil ještě syn Ronan a ještě později, 15. října 2011, manželé ohlásili rozchod. Zůstávají však partnery ve vlastní produkční společnosti Da Vinci Films a domluvili se také na společné výchově dětí. Catherine Bell zatím hrála asi ve 30 převážně televizních filmech a seriálech, z nichž k nejslavnějším patří například JAG, Army Wives, Přátelé, Threshold či Záhada Bermudského trojúhelníku.

Narodila se 14. 8. 1968 v Londýně. Ve třech letech se stěhovala do Spojených státu. Její otec je anglický architekt a maminka je původem z Íránu, kde dělala zdravotní sestru. Je jedináček, vyrůstala v San Francisco Valley. V mládí se chtěla stát úspěšnou lékařkou, a tak se začala zajímat o biologii, kterou později studovala.

Později se začala věnovat modelingu a pracovala pro různé modelingové společnosti jako jejich ikona. Na nějakou dobu odjela do Japonska, kde se zaměřila na herectví. Chtěla být akční hrdinkou, ale přesto, že umí bojové umění a navštěvovala herecké kurzy, tak o ni nikdo neprojevil zájem.

Prvně se objevila na filmovém plátně ve filmu SMRT JÍ SLUŠÍ (1992). Potom se objevila v seriálu JAG, který jí hodně pomohl nahoru. V poslední epizodě první řady si zahrála mrtvou Diane. Když producent Bellisario viděl její talent, svěřil jí hlavní ženskou roli.

Členka scientologické církve Catherine Bell je vdaná za Adama Beasona (asistent režie ve filmu SMRT JÍ SLUŠÍ), se kterým má dceru Gemmu, která se narodila 16. 4. 2003. Ráda maluje, hraje na bicí, chodí na procházky se svými psíky a ze sportů má v oblibě lyžování a kickbox.

(zdroj: CSFD.cz, autor: Jiří "BloodMax" Neubauer)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz