Franz Kafka Museum Praha

Cihelná, 118 00, Praha 1, Tel.: +420 257 535 507, kafkashop@kafkamuseum.cz
Praha 1/Muzea / Galerie - Praha 1




Dlouhodobá expozice nabízí pohled do světa slavného pražského rodáka Franze Kafky (1883 - 1924), jedné z nejvýznamnějších postav světové literatury 20. století. Vástava je částečně prezentována audiovizuální formou, trojrozměrnými exponáty, jsou zde k vidění Kafkovi deníky, rukopisy, fotografie a většina prvních vydání jeho děl.

Narodil se na Starém Městě v Praze 3. července 1883, kde i později žil, v rodině židovského velkoobchodníka s galanterií Hermanna Kafky. Po vystudování práv na c. k. německé univerzitě Karlo-Ferdinandově v Praze pracoval v letech 1907 –1922 jako úředník v pojišťovnictví.



Za nejdůležitější Kafkovy práce jsou všeobecně považovány romány Proces, Nezvěstný (též zvaný Amerika), Zámek a povídka Proměna. Stěžejní část Kafkova díla byla za jeho života téměř neznámá, publikoval jen několik povídek. Proslulým autorem se Kafka stal až po své smrti, zejména po 2. světové válce, a dnes patří ke klasikům literatury 20. století a jedněm z největších inovátorů románové formy vyprávění.Důležitými motivy jeho tvorby jsou pocity vyřazenosti a izolovanosti.



Po propuknutí plicní choroby v r. 1917 sedm let marně s nemocí zápasil. Poslední léta svého života trávil většinou v zotavovnách a léčebných ústavech v Čechách i v zahraničí. Ani v těchto letech úporného zápasu s nemocí nepřestával psát.

Franz Kafka zemřel 3. června 1924 v rakouském sanatoriu v Kierlingu u Klosterneuburgu.

Expozice Franz Kafka

O životě a díle tohoto světoznámého literáta 20. století.

Možnost průvodce: ne
Nutné výklad objednat: ne
Výklad v jiném jazyce: ne
Popisky v jiném jazyce: Aj, Nj, Ij, Frj, Špj, Jap
Doba prohlídky: 60 min.
Suvenýry: an / ne
Občerstvení: ne
Bezbariérový přístup: ano
Šatna: ano
WC: ano
  Otvírací dny Čas
Celoročně Po - Ne 10:00 - 18:00
Expozice Franz Kafka 120 - 180 Kč



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz