Bonnie Wright

Datum narození: 17.2.1991 / Místo narození: Londýn, Anglie, Velká Británie

Modrooká bruneta a talentovaná britská herečka Bonnie Wright je zatím nejproslulejší v podobě zrzavé Ginny Weasleyové ze série filmů o čarodějnickém studentu Harry Potterovi. V prvním díle z roku 2001 se objevila v epizodní holčičí roli, v posledním díle natočeném roku 2010 už hrála jako 20letá slečna. Kromě toho se objevila ve sci-fi snímku Trosečníci o ruské vesmírné stanici nebo ve filmu inspirovaném životem slavné spisovatelky detektivních románů Agatha Christie: Život v obrazech. Další filmové projekty po Potterovské sérii jsou na cestě. Bonnie Wright hrávala už od malička na školních besídkách a bylo jasné, že má herecký i muzikální talent. Umí hrát na klavír i zpívat, surfuje na přílivových vlnách, hraje fotbal, tančí baletu i africké a moderní tance.

Bonnie Kathleen Wright se narodila v centru Londýna 17.2.1991 ve znamení vodnáře, které ji předurčilo lásku k cestování. Už od malička byla tato modrooká bruneta (ne zrzka!) velmi nadaná a chytrá, chtěla se stát umělkyní, hrát na různé nástroje (saxofon, piano) a tvořit.

Své nadání začala projevovat již na základní škole, kde vynikala v malováním, zpěvu, tanci (africké i moderní tance, balet), a ač je to k nevíře, také ve fotbale. Během svých cest s rodiči po celém světě objevila také další svůj koníček - surfování na australských vlnách s hip-hopovou hudbou v uších.

Během let, kdy byla jen holčičkou z davu, vyrostla Bonnie do krásy a z normálního běhu dětství ji vytrhla v roce 2001 nabídka, aby si zahrála epizodní roli v prvním díle ságy o Harry Potterovi. To ještě sama nemohla tušit, jaký osud ji a postavu zrzavé Ginny Weasleyové, která ji proslavila, čeká, protože autorka knižní ságy dopsala poslední díl až v roce 2007. Této osudové šance se Bonnie rozhodla využít a naplno se ukázala v druhém díle o čarodějnickém učni s podtitulem Tajemná komnata (2002).

Bonnie poté podepsala smlouvu i na zbývající díly HP a její hvězda stoupá zároveň s proměnou své postavy. Vedle ságy o Harry Potterovi se objevila také ve filmu AGATHA CHRISTIE: ŽIVOT V OBRAZECH (2004). Její oblíbenou herečkou a zároveň hereckým ideálem je Nicole Kidman. Pokud by se jednou musela přestat věnovat herectví, chtěla by se stát muzikantkou.

(zdroj - CSFD.cz, autor - Martin "blues" Daneš)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz