Anastacia

Datum narození: 17.9.1968 / Místo narození: Chicago, Illinois, USA

Malá dáma s velkým hlasem – při výšce 157 cm je neuvěřitelné, jak mocným hlasem se Anastacia pyšní – v americkém hudebním showbyznyse je tak nepřehlédnutelná. Jejím dalším charakteristickým znakem jsou brýle, často tmavě zabarvené, které často nosí, ačkoliv v roce 2005 úspěšně podstoupila laserovou operaci očí. K nejznámějším hitům této nadané zpěvačky patří například „Sick and Tired“, „Payed My Dues“ nebo „Left Outside Alone“.

Anastacia Lyn Newton (rozená Newkirk) (*17. září 1968, Chicago) je americká popová zpěvačka se „soulovým hlasem“. Majitelka osobitého chrapláku, pro který se jí přezdívá „bílá Tina Turner“, se do povědomí veřejnosti vryla i svým statečným bojem s rakovinou prsu. Anastacia měla muzikální nadání v krvi, její otec Robert Newkirk byl úspěšným zpěvákem a matka Diane Hurley působila jako herečka v hudebním divadle na Broadway. Její kariéru odstartovala v roce 1999 finálová účast v amatérské pěvecké soutěži hudební stanice MTV. Prolomila už debutovým albem Not That Kind, které vydala v březnu 2000. Celosvětově se ho prodalo přes pět miliónů kopií, velký podíl na mezinárodním úspěchu si připsal i pilotní singl I´m Outta Love.

Druhá deskaFreak Of Nature vyšla hned rok po zdařilé prvotině, před Vánocemi 2001 a prodejně si vedla ještě o dva milióny lépe. Z desky vzešly hity Paid My Dues, One Day In Your Life nebo Why'd You Lie To Me. V roce 2002 Anastacia vystoupila na mimořádném charitativním galakoncertu Divas: Las Vegas, kde se zablýskla po boku slavných kolegyň Shakiry, Mary J. Blige nebo Cher. Spolu s Céline Dion tu zazpívala coververzi slavného hitu You Shook Me All Night Long legendárních AC/DC.

Do povědomí fotbalových fanoušků se dostala jako autorka oficiální hymny sedmnáctého Mistrovství světa ve fotbale (2002 FIFA World Cup Korea/Japan), kterou pojmenovala příznačně Boom. Ve stejném roce stihla nazpívat ještě titulní song Love Is A Crime pro veleúspěšný americký muzikál Chicago.

Se svým zdravím měla Anastacia problémy už od dětství, kdy jí lékaři diagnostikovali Crohnovu nemoc. V lednu 2003 u ní zjistili rakovinu prsu, se kterou se Anastacia statečně vypořádala. Později zpěvačka založila nadaci Anastacia Fund, která se věnuje problematice rakoviny prsu a jejímu výzkumu.

Třetí desku pod názvem Anastacia vydala v březnu 2004. Album se stalo jejím nejúspěšnějším, překonalo bájnou desetimiliónovou hranici prodaných kopií a hitparádami zahýbalo díky hitům Sick And Tired, Heavy On My Heart nebo Welcome To My Truth. O rok později vydala kolekci svých hitů Pieces Of A Dream. Zatím poslední studiová deska Heavy Rotation s pilotním singlem I Can Feel You zpěvačce vyšla v říjnu 2008. Osobní štěstí našla se svým bodyguardem Waynem Newtonem, za kterého se v dubnu 2007 provdala. 

(Zdroj: T-Music)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz