Alice Eve

Datum narození: 6.2.1982 / Místo narození: Londýn, Anglie, Velká Británie

Alice vyrostla se dvěma bratry v rodině s anglickými, velšskými a irskými předky. Po absolvování Westminster School v Londýně odjela studovat herectví do Beverly Hills Playhouse. Poté ještě vystudovala angličtinu v Oxfordu. Právě tam se začala uplatňovat v prvních divadelních rolích, i když to bylo ve studentských představeních a muzikálech, například v Animals Crackers, který postoupil na Fringe Festival v Edinburgu. Krátce nato získala role v několika seriálech a filmech, například ve snímku Star Trek: Do temnoty.

Hrála v televizních dramatech jako seriál BBC The Rotters' Club, Hercule Poirot a Hawking a také ve filmu Krása na scéně (2004).

V roce 2006 hrála významnou roli ve filmech Zahřívací kolo a Nula od Nuly pojde (kde spolu se svým kolegou Simonem Peggem používali americký přízvuk). Část roku 2006 strávila v Indii, kde pracovala na dramatické minisérii Losing Gemma.

Objevila se ve dvou divadelních hrách a obě režíroval Trevor Nunn. V roce 2006 se objevila v nové divadelní hře Rock 'n' Roll, od Toma Stopparda. Hrála se v Royal Court Theatre a svou roli si zopakovala i pro přemístění hry na Broadway. Za svůj výkon byla nominována v kategorii nejlepší herečka ve vedlejší roli na cenu Whatsonstage.com Theatregoers' Choice Awards. V roce 2009 si zahrála Roxanu v uvedení hry Cyrano z Bergeracu v Chichester Festival Theatre.

V roce 2010 hrála hlavní roli ve filmu Na tuhle nemám. V tomto filmu její vlastní rodiče hrají rodiče i její postavy ve filmu. Také ztvárnila roli Charlottiny irské chůvy, Erin ve filmu Sex ve městě 2. V roce 2011 měla vedlejší roli v osmé sérii seriálu HBO, Vincentův svět, v roli Sophie, novinářky a přítelkyně Vincenta Chase.

V roce 2012 si zahrála po boku Johna Cusacka v thrilleru Havran. Film byl inspirován životním osudem Edgara Allana Poa, respektive jeho posledními měsíci. Cusack si v něm zahrál právě Poa a Eve ztvárnila Emily Hamilton. Dále se objevila ve snímku Muži v černém 3 a následující rok účinkovala ve filmu Star Trek: Do temnoty.

(Zdroj: Wikipedie)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz