Alice Bendová

Datum narození: 1.11.1973 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

Modelka, herečka, moderátorka a matka dvou dětí začala uměleckou dráhu poté, co si půvabné slečny všiml v galerii zkušený fotograf Jadran Šetlík. Alice Bendová dobře zvládá vedlejší role cílevědomých krásek bez větších skrupulí. Pozornosti neušla ani u zahraničních filmařů. Hrála v německém filmu Studená válka, americkém Lovely Bleading a Příběhu rytíře ze 14. století. TV Prima začala v roce 2014 uvádět seriál Svatby v Benátkách, kde hraje Lolu, spolumajitelku svatebního salonu.

Alice Bendová (rodným jménem Veselá), kterou známe hlavně díky roli mrchy Simony ze seriálu VELMÍ KŘEHKÉ VZTAHY (dříve Rodinná pouta), se narodila ve znamení štíra 1. listopadu 1973. Narodila se v Praze, kde žije i nyní. Mezi její koníčky patří již 8 let snowboarding, tenis nebo jízda na koni. Dovolenou vnímá jako aktivní odpočinek u moře.

Má vystudovanou střední umělecko-průmyslovou školu, obor nábytek a interiéry. Po ukončení studia pracovala jako prodavačka v galerii Heleny Fejkové. Právě tam upoutala velmi známého fotografa Jadrana Šetlíka a byl to on, který ji přivedl k modelingu, kterému se věnuje spolu s natáčením reklam již okolo 12 let.

Poprvé jste si ji všimli v roli Mirjany v BÁJEČNÝCH LÉTECH POD PSA. Jako partnerka Michala Dlouhého se objevila ve filmu SAMETOVÍ VRAZI. S režisérem tohoto filmu – Svobodou – má na svědomí i RÁNU Z MILOSTI. Měla vedlejší roli v tragikomedii DUŠE JAKO KAVIÁR a objeví se i v jeho volném pokračování DUŠE JAKO ČERVENÝ KAVIÁR.

Její seriálová filmografie se skládá z již zmíněných VELMI KŘEHKÝCH VZTAHŮ, HOP NEBO TROP, BAZÉN a objevila se i v pár dílech LETIŠTĚ. Za svého manžela Václava Bendu se vdala v roce 1998 a 2. července 2007 ráno se stala maminkou malého Vašíka Bendy. Nyní si užívá mateřských povinností a zda se vrátí do VELMI KŘEHKÝCH VZTAHŮ není jasné.

Dalo by se říci, že Alice je jen průměrná a přiležitostná herečka, ale díky její atraktivitě a velmi dobrému talentu zahrát hlavně nejpodlejší mrchy (jakji známe nejčastěji), bude ještě nějakou dobu stále obsazovaná.

(zdroj - csfd.cz, autor - xxx-ivush)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz