Ali Larter

Datum narození: 28.2.1976 / Místo narození: Cherry Hill, New Jersey, USA

Alison Gertrude Larter se narodila 28. února 1976 v Cherry Hill ve státě New Jersey. Ve svých třinácti letech se dala na modeling, hodně cestovala a v sedmnácti se na rok usadila v Japonsku. V roce 1995 se přestěhovala do Los Angeles a na radu svého přítele začala studovat herectví. Její cesta na celuloidové pásy však začala více než podivně. V listopadu 1996 se objevila pod jménem Allegra Coleman v profilu časopisu Esquire jako „Dívka příštích hollywoodských snů.“

Alison Gertrude Larter se narodila 28. února 1976 v Cherry Hill ve státě New Jersey. Ve svých třinácti letech se dala na modeling, hodně cestovala a v sedmnácti se na rok usadila v Japonsku. V roce 1995 se přestěhovala do Los Angeles a na radu svého přítele začala studovat herectví.Její cesta na celuloidové pásy však začala více než podivně. V listopadu 1996 se objevila pod jménem Allegra Coleman v profilu časopisu Esquire jako „Dívka příštích hollywoodských snů.“

Vydavatelé Esquiru si chtěli chtěli zavtipkovat na adresu všech těch úžasných hollywoodských reklamních triků a tak představili fiktivní herečku, která měla být například příbuznou Davida Schwimmera a blízkou přítelkyní Quentina Tarantina, a kterou ztělesnila právě Ali Larter. Šlo sice jen o jakési satirické pošťouchnutíčko, ale hned po vydání listopadového čísla se redakcí Esquiru rozdrnčeli telefony agentur, které o „novou hvězdu" měli zájem. I když vše později vyšlo na pravou míru na Ali to mělo pramalý vliv. Snad možná jen ten, že ji agentury začali shánět pod jejím pravým jménem.

Hereckou kariéru začala menšími rolemi v seriálech DAWSONŮV SVĚT a NEMOCNICE CHICAGO HOPE až konečně přišla její šance dostat se na plátna kin. Roku 1999 si se svou dobrou kamarádkou a bývalou spolubydlící Amy Smart zahrála ve teenagerovském filmu VARSITY BLUES, díky kterému si Ali Larter získala slušnou fanouškovskou základnu (ano bylo to kvůli scéně se šlehačkou ;-).

Opravdový zlom ale přišel až v hororu Jamese Wonga NEZVRATNÝ OSUD, za který Ali získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon. Pak už se nabídky jen hrnuli. Hrála s Reese Witherspoon v komedii PRAVÁ BLONDÝNKA, s Colinem Farrellem v AMERICKÝCH PSANCÍCH a ve Smithovské komedii JAY A TICHEJ BOB VRACÍ ÚDER. V roce 2003 si zopakovala roli Claire v druhém pokračování NEZVRATNÉHO OSUDU. Dále jsme ji mohli spatřit ve filmech jako DIVOKÁ POSEDLOST, NĚCO JAKO LÁSKA nebo v dramatu PŘIZNÁNÍ.

V současné době ji můžeme vídat v úspěšném seriálu HRDINOVÉ, kde ztvárnila schizofreničku Niki a její zlé dvojče Jessicu. Za tuto roli byla dokonce nominována na prestižní cenu Saturn za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Zatím posledním filmem téhle plavovlasé krásky je třetí pokračování sci-fi hororu RESIDENT EVIL: ZÁNIK, kde po boku Milly Jovovich bojuje se zmutovanými obyvateli zpustošeného Las Vegas.

(Zdroj: csfd.cz - Martin "3DD!3" Tegel)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz