Alexandra Maria Lara

Datum narození: 12.11.1978 / Místo narození: Bukurešť, Rumunsko

Alexandra Maria Lara se narodila 12. 11. 1978 v Bukurešti. V necelých pěti letech s rodiči odešla do Německa. Po studiích na francouzském gymnáziu v Berlíně absolvovala v letech 1997-2000 kurzy činoherního herectví. V 16 letech se poprvé objevuje v rodinném seriálu televize ZDF MENCH, PIA! V roce 2001 získává roli v dramatu TUNEL, pojednávajícím o problematice útěku za berlínskou zeď režiséra Rolanda Richtera.

Alexandra Maria Lara se narodila 12. 11. 1978 v Bukurešti. V necelých pěti letech s rodiči odešla do Německa. Po studiích na francouzském gymnáziu v Berlíně absolvovala v letech 1997-2000 kurzy činoherního herectví.V 16 letech se poprvé objevuje v rodinném seriálu televize ZDF MENCH, PIA! V roce 2001 získává roli v dramatu TUNEL, pojednávajícím o problematice útěku za berlínskou zeď režiséra Rolanda Richtera.

Jako hraběnka Maria Walewská hraje po boku Christiana Claviera, Gérarda Depardieu a Isabelly Rossellini v koprodukčním seriálu NAPOLEON. Příležitost zahrát si s Keirou Knightley a Samem Niellem jí poskytl televizní film DOKTOR ŽIVAGO. V roce 2004 ve filmu Olivera Hirchbiegela PÁD TŘETÍ ŘÍŠE ztvárnila roli osobní sekretářky Adolfa Hitlera Gertraudy Junge.V nejbližší době budeme moci spatřit tuto herečku ve filmu F.F. Coppoly Youth Without Youth.

(Zdroj: csfd.cz - mlhomír "PaulAvery" mlžný)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz