Alex Kingston

Datum narození: 11.3.1963 / Místo narození: Londýn, Anglie, Velká Británie

Alexandra Kingston se narodila v anglické metropoli Londýně jako nejstarší dcera řezníka a jeho německé manželky. Již od mládí se věnovala herectví a byla členkou britské Royal Shakespeare Company. Svou filmovou kariéru odstartovala na konci 80. let, když se objevila v hororovém dramatu KUCHAŘ, ZLODĚJ, JEHO ŽENA A JEJÍ MILENEC. V roce 1992 potom přišla nabídka role v dobrodružném pseudohistorickém seriálu z období středověku COVINGTON CROSS, kterou Alex přijala.

Alexandra Kingston se narodila v anglické metropoli Londýně jako nejstarší dcera řezníka a jeho německé manželky. Již od mládí se věnovala herectví a byla členkou britské Royal Shakespeare Company.Svou filmovou kariéru odstartovala na konci 80. let, když se objevila v hororovém dramatu KUCHAŘ, ZLODĚJ, JEHO ŽENA A JEJÍ MILENEC. V roce 1992 potom přišla nabídka role v dobrodružném pseudohistorickém seriálu z období středověku COVINGTON CROSS, kterou Alex přijala.

V roce 1995 se Alex objevila po boku Emmy Thompson v romantickém dramatu PLAMENY LÁSKY o vztahu mezi malířkou Dorou Carrington a homosexuálním spisovatelem Lyttem Stachey. Ve stejném roce ji režisér John Mackenzie obsadil do dramatu o neonacismu v Německu THE INFILTRATOR. O rok později se Alex dočkala hlavní role, a to ve filmu MOLL FLANDERSOVÁ, ve kterém byl jejím hlavním hereckým partnerem Daniel Craig.

V roce 1998 se potom objevila po boku Clive Owena v kriminálním dramatu KRUPIÉR. Alex hrála také v několika seriálech, přičemž asi její nejznámější rolí je role chirurga Elizabeth Cordayové, která se v průběhu seriálu provdá za svého kolegu Marka Greena (Antony Edwards). Kromě toho se objevila například v seriálu BEZE STOPY a v současné době natáčí romantický seriál LOST IN AUSTEN.

Pokud jde o její osobní život, v letech 1993 – 1997 byl jejím manželem herec Ralph Fiennes. Od roku 1999 ale žije s německým novinářem Florianem Haertelem, se kterým má dceru Salome Violettu. Ta si s Alex zahrála i její seriálovou dceru Ellu Greenovou v POHOTOVOSTI.

(Zdroj: csfd.cz - Vlaďka "Romantique" Nováková)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz