Alena Šeredová

Datum narození: 21.3.1978 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

Alena Šeredová patří k nejkrásnějším českým modelkám. S modelingovou kariérou začala už jako dítě, do povědomí české veřejnosti se však dostala až v roce 1998, kdy se stala první vicemiss České republiky. Úspěch zažila i na Miss World, kde skončila na skvělé čtvrté příčce. Následovala zářivá umělecká kariéra, během níž se věnovala jak módě, tak účinkování v televizi. Odstěhovala se do Itálie, kde ve svých úspěších pokračovala, dokonce i na divadelních prknech. V roce 2003 přijala italské občanství. O osm let později se v Praze provdala za dlouholetého partnera a otce svých dvou synů Gianluigiho Buffona, se kterým však v roce 2014 ohlásili rozvod.

Navzdory svému příjmení je Alena nepochybně jednou z nejkrásnějších a nejúspěšnějších českých modelek a hereček. Narodila se v Praze a modelingu se věnovala už od dětství. V pouhých patnácti letech spolupracovala s předním českým módním fotografem Jadranem Šetlíkem a před osmnáctými narozeninami už měla za sebou zkušenosti s prací v Řecku a Itálii.

V r.1998 se stala první vicemiss České republiky a na nejprestižnější soutěži Miss World skončila čtvrtá, což se do té doby žádné jiné Češce nepodařilo. Poté už definitivně pronikla mezi nejžádanější modelky na světě a začala poprvé koketovat také s hereckou profesí.Její kariéra odstartovala v Praze na divadle, kde hrála ve významné komedii. V r.2002 přesídlila z ČR do Itálie kde dostala nabídku účinkovat v televizním komediálním pořadu komika Giorgia Panariella. Vzhledem k tomu, že se jí podařilo celkem rychle naučit italsky, záhy už hrála i v italském divadle a zařadila se mezi stálé protagonisty módy a reklamy nejvěhlasnějších módních domů Made in Italy. Získala několik ocenění a byla neoficiálně zvolena "objevem italské televize".

V r. 2003 si odbyla svůj herecký debut také ve filmu - jednalo se o italský snímek HO VISTO LE STELLE. O rok později si zahrála už i po boku hollywoodské hvězdy Dannyho De Vita ve velmi očekávaném filmu ZAMILOVANÉ VÁNOCE. Ve stejné době také pózuje pro nejžádanější kalendář měsíčníku MAX, na divadle je hlavní protagonistkou hry Dáma v červeném.Alena se také velmi často zapojuje do charitativních a sociálních aktivit. V Itálii je v současné době jednou z nejsledovanějších celebrit. Na popularitě a zájmu ze strany bulvárních plátků jí přidaly také její osobní vztahy, mimo jiné s italským hercem Edoardo Costou, režisérem Luigi de Laurentiisem anebo fotbalistou Gianluigim Buffonem, s nímž má syna Louise Thomase (*2007).Zajímavosti:- Alena Šeredová měří 181 centimetrů.- Má mladší sestru Elišku.- Kromě češtiny a italštiny se domluví i anglicky a německy.

(Zdroj: CSFD.CZ, autor: Lukáš "Vojcl" Vojáček)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz