Akon

Datum narození: 30.5.1973 / Místo narození: St. Louis, Missouri, USA

Měl několik pseudonymů, než zpěváka R&B, textaře a hudebního producenta Aliaune Badara Akona Thiama rádia trvale překřtila na Akona. Debutové album Trouble začal psát ve vězení, kde seděl za krádeže a prodej luxusních aut. Doplněné o africké vokály vyšlo v roce 2004, nejúspěšnější skladba z něj je Locked Up. Druhé album Konvicted mu získalo nominaci na cenu Grammy. Založil také vydavatelství Konvict Muzik a Kon Live Distribution.

Akon je americký zpěvák a herec. Narodil se v roce 1973 dne 30. května v Missouri v St. Louis jako Allaune Badara Akon Thlam. Po sedmi letech se ovšem přestěhovali do New Jersey. V mládí kradl luxusní auta, která potom prodával. Později, když ho zatkla policie a šel do vězení, uvědomil si chybu a začal skládat texty ke svému prvnímu albu s názvem Trouble.

Diváci ho mohli vidět v seriálu KRIMINÁLKA MIAMI a také v pořadech jako jsou: Saturday Night Live, Noční show Jaye Lenoe, Napálené celebrity, Jimmi Kimmel Live!, MTV Video Music Awards nebo Victoria's Secret Fashion Show. V roce 2010 účinkoval v dokumentu pod názvem Pravdivý příběh Lady Gaga.

Umí plynně anglicky i francouzsky. V patnácti letech složil svoji první skladbu s názvem Operations of Nature. Jeho první album Trouble bylo vydáno v roce 2004. Jeho druhé album Konvicted, vydané v roce 2006, dostalo nominaci na cenu Grammy.

(zdroj: CSFD.CZ, autor - Joe "reich" Ferrone)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz