Air


Od prvního EP Premiers Symptômes a desky Moon Safari z roku 1998 se zdálo, že uskupení Air vyhovuje fantazijní psychedelie a kompoziční umění. Po roce 2001, kdy vydali album 10,000 Hz Legend, si je oblíbila další sorta posluchačů, kterým naopak vyhovují plochy rytmických zvukových koberců kytar, bas, cimbálů, piana nebo vokálů. Kombinace umělých a živých zvuků připomínají styl pozdních prací jejich krajana Jeana Michela Jarre.

Air je francouzské hudební duo tvořené Nicolasem Godinem a Jean-Benoît Dunckelem. Jejich prvním počinem bylo EP Premiers Symptômes následované deskou Moon Safari (1998). Úspěšný debut zaznamenal páté místo v britské hitparádě, velkou popularitu jim zajistil singl „Sexy Boy". Neméně úspěšné byly i následující desky The Virgin Suicides, 10 000 Hz Legend a Talkie Walkie.

Na aktuálním albu Pocket Symphony, které vyšlo 5. března 2007 hostoval Jarvis Cocker ze skupiny Pulp a Neil Hannon z The Divine Comedy, producentem desky je Nigel Godrich. V březnu absolvovali evropské a severo-americké turné, zastavili se i na kalifornském festivalu Coachella.

(zdroj - T-music)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz