Agáta Prachařová (Hanychová)

Datum narození: 28.4.1985 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

O Agátě Prachařové (dříve Hanychové) slyšel v české kotlině snad každý. Tato úspěšná modelka, moderátorka a příležitostná herečka je bezesporu jednou z nejvýraznějších postav našeho showbyznysu. Proslavila se v roce 2005, kdy získala titul vicemiss České republiky. Agáta vystupuje s takovým neotřelým chováním kombinujícím drzost, kontroverzi a vtip, že si získala celé zástupy fanoušků i odpůrců. Její maminkou je herečka Veronika Žilková. S americkým fotbalistou Miroslavem Dopitou má malého syna, kterého však vychovává s manželem Jakubem Prachařem.

"Nesnáším slovo rebelka. Ale nikdy jsem nebyla hodná holka. Ve druhé třídě mě chtěli dát do zvláštní školy, jak jsem byla živá. Vyhodili mě z několika středních škol. Zlobím furt stejně, jen vím, že jsou i jiné věci než řádění na večírcích."

Nekonečný nábojový pás označený nálepkou "česká Paris Hilton" založila naše bulvární artilerie poprvé v roce 2005, kdy Agáta obhájila titul 2. vicemiss České republiky a následně nás prezentovala na Miss Intercontinental v Číně. Jen málokdo si asi tenkrát nespojoval její umístění s všeobecně dobře známým faktem, že šlo o dceru Veroniky Žilkové. Už brzy jsme se ale všichni měli přesvědčit o tom, že tahle misska je opravdu něco extra.

Vzdor zažité praxi se Agáta nezařadila mezi desítky missek, jejichž jméno zapomínáte už během televizního přenosu a které spolu vytváří na večírcích útrpná sousoší v rohu a zprávy o nich jsou nudnější než komponované večery na ČT2. Namísto toho se vrhla do víru mejdanů vyzbrojená skorosuperstárem Sámerem Issou a bulvár pravidelně zásobila šťavnatým materiálem. "Přišlo mi super být každý den v novinách a mít tam co nejdrsnější fotku."

Dnes tvrdí, že šlo jen o první měsíce po Miss a že už je jinde. S Issou se definitivně jednou provždy rozešla (a pak pro jistotu ještě několikrát) a na večírky prý nyní chodí hlavně pracovně, protože moderuje různé akce. Jenže znáte bulvár - ten dokáže nafouknout i něco tak nevinného jako bylo její focení pro květnové číslo Playboye, který měl údajně použít jí neschválené fotografie, za něž pak musela zaplatit pokutu agentuře pořádající Miss.

Kromě modelingu, kterému se věnuje od třinácti, to Agáta po vzoru a často i po boku své matky zkouší také jako herečka na divadle (představení Kachna na pomerančích), v televizi (povídkový cyklus TRAPASY) a ve filmu. Na konkursu do RAFŤÁKů sice nepochodila, ale aktuálně vjíždí do kin road movie CRASH ROAD (2007), v níž hraje hlavní roli "puberťačky, která hledá dobré lidi" (takže logicky první věc co udělá je, že vypadne z Prahy).

Kritika film rozcupovala, ale to by Agátu nemělo od úmyslu přihlásit se na herectví na DAMU odradit. Jak napsala Barbora Šťastná v Premiere: „Ten film by byl úplně stejně příšerný, i kdyby hrdinku hrála kterákoli držitelka Českého lva.“ Dále Agáta plánuje zúročit v praxi své dosavadní studium fotografie, ve kterém po střední umělecké škole pokračuje dálkově na Slezské Univerzitě v Opavě a jednou mít vlastní modelingovou agenturu. (Zdroj: CSFD.cz, autor: Josef "choze" Blažek)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz