Adrian Jastraban

Datum narození: 23.3.1969 / Místo narození: Banská Bystrica, Československo (dnešní Slovenská republika)

Herec Adrian Jastraban se dostal do povědomí diváků především svou rolí truhláře Bedřicha Lišky v nekonečném seriálu TV Nova Ulice. Nezapomenutelnou roli ztvárnil také ve filmu Účastnící zájezdu – zahrál si tu sympatického homosexuála Oskara. Kromě televize a filmu můžete Adriana Jastrabana vídat i na divadelních prknech, prošel si angažmá v Divadle bez zábradlí, A Studiu Rubín nebo v Divadle v Řeznické. V současné době působí v divadelním spolku Kašpar v Divadle v Celetné.

Tento slovenský rodák se narodil v Banské Bystrici roku 1969. Ve svém volném čase chodil za kamarádem, který dělal kulisáka v loutkovém divadle v Banské Bystrici. Díky tomu se rozhodl, že půjde studovat Vysokou školu muzických umění v Bratislavě. I když neměl žádné zkušennosti, vzali ho hned na loutkoherectví. O dva roky později přešel na Janáčkovu akademii muzických umění do Brna, kde se mu velmi zalíbila činohra.

Během studia hrál v Moravském divadle v Olomouci, kde později získal trvalé angažmá. Působil tu 10 let a zahrál hodně rolí – Radúze, Mefista ve Faustovi, Platonova aj. V roce 2003 se mu zadařilo natolik, že byl obsazen do role Edmunda v Králi Learovi na Letních shakespearovských slavnostech na Pražském hradě.

V posledních letech je nejčastěji k vidění v Divadle Bez zábradlí. Do povědomí diváků se dostal v roce 2005 rolí Bedřicha Lišky v seriálu ULICE. K vidění byl také ve filmech. Např. ZPRÁVA O PUTOVÁNÍ STUDENTŮ PETRA A JAKUBA a ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU. Ze seriálů to jsou STRÁŽCE DUŠÍ a HOP NEBO TROP. Ve volném čase nejraději jezdí na hory kde snowboarduje. V létě chodí na túry. Má také rád bowling a surfování po internetu. (zdroj: CSFD.cz, autor: Marian "duklak2" Hamrla)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz