Adam Levine

Datum narození: 18.3.1979 / Místo narození: Los Angeles, Kalifornie, USA

Adam Noah Levine je zpěvák, textař, skladatel a občasný herec. Nejznámější je jako pop rockový zpěvák a frontman kapely Maroon 5. Působí také jako trenér americké talentové show The Voice a roku 2013 ho čtenáři časopisu zvolili nejvíc sexy mužem roku. Ačkoliv se považuje za žida, odmítl podstoupit obřad bar micva. Domnívá se, že obřad je současnou generací využíván jen jako záminka pro peněžní dary od příbuzných. Analogický postoj má k náboženství.

Narodil se v Los Angeles do rodiny Freda Levina, zakladatele maloobchodního řetězce M. Fredric, a Patsy rozené Noah, školské poradkyně. Jeho strýcem je novinář a spisovatel Timothy Noah. Má mladšího bratra Michaela a nevlastního bratra Sama. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo sedm let. Během dospívání trávil všední dny s matkou a víkendy s otcem. Kvůli jejich rozvodu podstoupil terapii, kterou však nazval „ztrátou času“ a dodal: „[rodiče] nemohli přijmout fakt, že jsem se s tím smířil. Vyplakal jsem si oči, kopal a křičel 'Proč?', a všechny věci, které děláte, když tohle zjistíte. O několik dní později jsem byl v pořádku, ale stále jsem musel jít na terapii“. Navštěvoval Brentwood School, kde se seznámil s Jessem Carmichaelem a Mickey Maddenem, kteří se později stali členy jeho kapely. Zúčastnil se rovněž French Woods Festival na Performing Arts Camp v Hancocku v New Yorku.

Během dospívání zkoušel drogy, a v rozhovoru s časopisem Q řekl: „Bral jsem drogy. Když jsem byl mladší, hodně jsem kouřil trávu. Na světě je místo pro příležitostnou trochu trávy. Napsal jsem písně po kouření jointa a byly dobré.“ Nicméně zdůraznil že „častěji je to absolutní odpad. Kokain by se zkoušet neměl. Nepřinesl do světa žádné dobro. Neříkám, že byste měli zkoušet drogy.“

Z otcovy i matčiny strany má židovské předky (otec je žid, zatímco z matčiny strany je děda žid a babička protestantka). Sám sebe považuje za žida, ačkoliv podle týdeníku The Jewish Chronicle, který s ním dělal rozhovor, „odmítá formální náboženské praktikování pro více obecnější, duchovnější způsob života“. V dětství se rozhodl nepodstoupit obřad bar micva, protože se domníval, že jej jeho vrstevníci pouze nedůstojně využívají k získání peněz od příbuzných.

Levine, jehož bratr je gay, je otevřeným zastáncem manželství homosexuálů a práv LGBT komunity.

(Zdroj: Wikipedia)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz