Adam Kraus

Datum narození: 9.8.1982 / Místo narození: Praha, Československo (dnešní Česká republika)

Do všeobecného povědomí veřejnosti se Adam Kraus dostal díky roli sukničkáře Jirky Linharta v televizním seriálu Ordinace v růžové zahradě. Zahrál si však například i ve filmu Davida Ondříčka Ve stínu nebo ve vánoční pohádce České televize O pokladech. Kromě toho se autorsky podílí na několika divadelních projektech. Adam Kraus nezapře podobu se svým starším bratrem Davidem, jejich rodiči jsou Jan Kraus a Jana Krausová.

Adam Kraus se narodil 9. 8. 1982 v tehdejším Československu v hlavním městě, v Praze. Je to syn Jana Krause a Jany Krausové. Herecký talent zdědil po obou svých rodičích, kteří jsou herci. Má ještě další tři bratry, z toho starší bratr David Kraus se věnuje hudbě. Adam vystudoval na DAMU obor herectví, činohra. Nyní studuje AMU.

Není jenom hercem, ale i režisérem. Režíroval především divadelní hry, ve kterých mu hraje v hlavní ženské roli jeho maminka Jana Krausová. Jedná se o hry Slavík a růže, O lásce a Prší. Jako herce ho můžeme vidět ve filmech PIKO a v televizní pohádce O POKLADECH. Nyní ho můžeme vidět v českých kinech ve filmu VE STÍNU.

Ve volném čase se věnuje také fotografování a grafice. Jeho oblíbeným filmem je Muž z Acapulca a knihou pro něj oblíbenou je Malý princ.

(Zdroj: CSFD.cz, autor: Veronika "Nifgai" Krumphanzlová)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz