Aaron Tveit

Datum narození: 21.10.1983 / Místo narození: Middletown, New York, USA

V New Yorku navštěvoval Middletown High School a byl pilným žákem. Jeho rodiče Stanley a Posie ho ve všem podporovali. Aaron se angažoval do různých mimoškolních aktivit od sportu (golf, fotbal, basketbal), zpěvu až po drama. Po maturitě se zapsal na Ithaca College, ale stále nebyl pevně rozhodnut, čemu by se měl plně věnovat.

V New Yorku navštěvoval Middletown High School a byl pilným žákem. Jeho rodiče Stanley a Posie ho ve všem podporovali. Aaron se angažoval do různých mimoškolních aktivit od sportu (golf, fotbal, basketbal), zpěvu až po drama. Po maturitě se zapsal na Ithaca College, ale stále nebyl pevně rozhodnut, čemu by se měl plně věnovat. Po neúspěšném konkurzu byl obsazen do muzikálu Hairspray. Objevil se v divadle Broadway v hudební adaptaci Chyť mě, když to dokážeš v roli Franka Abagnala Jr.

Během divadelních vystoupení hostuje v seriálech OŠKLIVÁ BETTY a ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI. Ve festivalovém filmu HOWL hraje po boku Jamese Franco, který ztvárnil roli kontroverzního básníka Allena Ginsberga (Kvílení). Aaron byl obsazen do role Petera Orlovského. V prosinci 2012 byl Aaron Tveit obsazen jako Enjolras v BÍDNÍCÍCH.

(Zdroj: csfd.cz - Alice "Asmodin")




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz