*NSYNC


Na hudebních nosičích tato floridská skupina debutovala roku 1998, ale ještě před tím si vybudovala velkou základnu fanoušků v USA i v Evropě. Populární byli zejména v Německu a Holandsku. Prvního alba se prodalo přes 10 milionů kopií a skupina získala ocenění jako nejlepší nová skupina v popu a rocku. Po roce 2002 se členové skupiny věnují vlastním aktivitám. Každý z členů původně začínal jako herec nebo manekýn.

* NSYNC byla americká popová chlapecká skupina stvořená v Orlandu, Florida v roce 1995. Pět členů skupiny bylo Lance Bass, JC Chasez, Joey Fatone, Chris Kirkpatrick, a Justin Timberlake. Skupina se rozdělila, protože Justin  Timberlake a Chasez vydali sólová alba. Skupina *NSync byla americkým boybandem, který tvořil Justin Timberlake, Lance Bass, JC Chasez, Joey Fantone a Chris Kirkpatrick. Skupina byla založená v roce 1995.Debutové album vydala tato pětice v roce 1998 pod názvem *NSYNC.

Z alba se prodalo víc jak 13 milionů kusů po celém světě, čím se stali 10 násobně platinovými. Největším hitem alba se stal singl Tearin´ Up My Heart.V roce 2000 vydala album No Strings Attachced, z kterého se za jeden týden prodalo neuvšřitelnýc 2,4 milionů nosičů, čím se album zařžadilo mezi nejrychleji sa prodávající album v jednom týdnu v celé hudební historii. Velkým hitem tohoto alba se stala skladba By Bye Bye.Nasledující album Celebrity vydala skupina v roce 2001. Album sa stalo pětinásobně platinovým. Prodejnost podpořil singl Pop.Po vydaní alba byla oznámená přestávka v kapele, když se Justin Timberlake vydal na sólovou dráhu a ostatní členové také pracovali na svých samostatných projektech. V roce 2006 byla oficiálně zrušená stránka kapely a o rok později Lance Bass potvrdil rozpad skupiny.

(Zdroj: T-music)




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz