Muzeum rekordů a kuriozit

Palackého, 393 01, Pelhřimov, Tel.: +420 565 323 163, ic@kzpe.cz
Pelhřimov/Muzea / Galerie - Pelhřimov




Největší, nejmenší, nejdelší, nejtěžší, nejrychlejší, nejvytrvalejší … To vše jsou přívlastky, s nimiž se v expozici mapující unikátní výkony českých i světových rekordmanů setkáte na každém kroku.

Na své si přijdou všichni. Děti, dospělí i senioři. Návštěvníci se mohou těšit na svět miniatur i obřích věcí, siláků i akrobatů, výrobců nekonečných hlavolamů i kaskadérů padajících do osmdesátimetrových hlubin.

V roce 2005 byla expozice muzea rozšířena do druhé budovy. Nová expozice nazvaná Zlaté české ručičky sídlí v pelhřimovském Domě dobrých dnů.

Součástí nové expozice je volně přístupná zahrada, která se stává odpočinkovým místem pro školní výlety, ale i rodiny s dětmi. Posedět můžete u obří sochy vyřezané motorovou pilou nebo u největší nerezové kuchyně. Na zahradě najdete i čtyřjazyčně mluvící Českou knihu rekordů nebo kamennou loď.

Muzeum spravuje Agentura Dobrý den spol. s r. o.

Expozice rekordů a kuriozit

K vidění jsou desítky exponátů a stovky fotografií z rekordních pokusů. Těšit se můžete např. na nejmenší galerii na světě, čokoládový zámek, největší funkční keramickou píšťalu či obří péřovou bundu.

Expozice Zlaté české ručičky

Kytary, housle, mandolíny, vázy, obrazy – vše ze sirek. Přes 80 staveb, 571 871 sirek a 248 344 zápalkových hlaviček, 63 310 hodin práce jediného člověka Tomáše Kordy. K vidění jsou i parní stroj ze skla, sochy motorovkou a další nové exponáty – loď ze špejlí, obraz Mona Lisa z rýže, největší obraz namalovaný pastelkami.

Možnost průvodce: ano
Nutné výklad objednat: ne
Výklad v jiném jazyce: ne
Popisky v jiném jazyce: Aj, Nj
Poslední návštěva: 16:30 hod.
Doba prohlídky: 45 min.
Suvenýry: ano
Občerstvení: ne
Bezbariérový přístup: ne
Šatna: ne
WC: ano

Pozn.: Bezbariérový přístup je u expozice Zlaté české ručičky.

  Otvírací dny Čas

Celoročně

Po - Ne

9:00 - 17:00

Vstupné do muzea 90 - 120 Kč

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz