Koupaliště Biotop Radotín

K lázním, 153 00, Praha 5, Tel.: +420 774 485 998, info@biotopradotin.cz
Praha 5/Sport - Praha 5




Koupaliště Biotop Radotín

koupaliste-biotop-radotin-4.jpg
Radotínské koupaliště stojí nedaleko základní školy. Biotopové koupaliště je rozdělené na koupací a čistící část. Koupací část tvoří umělá vodní nádrž, která se čistí bez chemie, pouze pomocí rostlin a ekosystémů ve filtračních lagunách. Koupání je proto vhodné i pro alergiky a rodiny s malými dětmi, kterým by chlór na klasickém koupališti mohl vadit. Na koupališti najdete velké brouzdaliště, neplaveckou zónu a plaveckou část, jejíž maximální hloubka je 3,25 metru.
Mapa - Koupaliště Biotop Radotín

K lázním, 153 00, Praha 5

Telefon: +420 774 485 998
E-mail: info@biotopradotin.cz
Web: http://www.biotopradotin.cz


Bazén tvoří uzavřený okruh vody oddělený fóliemi od okolního prostředí. Koupací část a vegetační zóny jsou propojeny v cirkulačním systému. V průběhu užívání se doplňuje pouze výpar.

Biologická část se skládá z laguny o půdorysném rozměru 80,0 x 30,0 m, hloubka biologické části je v celé ploše min. 0,25 m, max. 0,85 m. Biologie je umístěna v severovýchodní části areálu, napojena na biotop.

Biologické čištění probíhá v lemových zónách a v biologické části gravitačním způsobem, vše je zaústěno zpět do nádrže. Z nádrže je tedy odváděna voda, následně přečerpávána na nejvyšší část přes gravitační filtr do biologické části a zde gravitačně stéká přes filtrační substrát zpět do bazénu.

Základem filtračních substrátů jsou křemité písky a oblázky. Systém biotopu je navržen jako dvoukomorový. Biologická část je vysunuta mimo plaveckou část. Dvoukomorový systém byl navržen z důvodu efektivního využití daného území a v neposlední řadě z hlediska jednoduchosti veřejného provozu. Po většinu roku bude voda do biotopu spíše doplňována z důvodu odparu.

Celý areál koupaliště je zatravněn. Do všech prostor koupaliště je bezbariérový přístup. V rekonstrukci je ještě budova zázemí, která bude dokončena během léta 2014. V budově budou prostory pro plavčíka, občerstvení, půjčovna sportovních potřeb, sprchy a toalety. K dispozici bude také areálové parkoviště. V areálu je také umístěné dětské hřiště s kolotočem, houpačkami a hopsadly.

Převlékárny

Venkovní sprchy

Toalety

Služby plavčíka

Dětské hřiště

Parkoviště

Občerstvení

  Otvírací dny Čas
Červen - Září Po - Pá 10:00 - 20:00
  So + Ne 9:00 - 20:00

Bazén
Plavecká část - maximální hloubka 3,25 m
Neplavecká část - hloubka 0,4 - 1,2 m

Brouzdaliště - maximální hloubka 0,4 m
Skluzavka


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz