Aquacentrum Jičín

Revoluční, 506 01, Jičín, Tel.: +420 493 531 860, posta@sport-jicin.cz
Jičín/Sport - Jičín


Popis místa
Aquacentrum Jičín je součástí jičínského sportovního areálu, které se nachází v městské části Valdické předměstí. Bylo zprovozněno v roce 1998. Aquacentrum využijí jak příznivci sportu, tak zastánci klidné vodní rekreace. Najdete zde 25m dlouhý plavecký bazén, dětský bazén, oválnou divokou řeku, 96m dlouhý tobogán s více než osmi metrovým výškovým rozdílem, whirpool a parní komoru. Rodiče s dětmi určitě potěší dětské brouzdaliště s umělou řekou a vodním hřibem. Pro milovníky skoků do vody je zde k dispozici 3,9 metrů hluboký skokanský bazén.

Revoluční, 506 01, Jičín
Telefon: +420 493 531 860
E-mail: posta@sport-jicin.cz
Web: http://www.sport-jicin.cz/aquacentrum/

Naplánovat trasu

Aquacentrum v Jičíně je kvalitně vybavený a navštěvovaný aquapark. Za slunného počasí, převážně v letních měsících, je ve stejném provozním čase jako bazén otevřena i venkovní plocha.

Opalování je možné na travnaté ploše či oblázkové pláži. K dispozici jsou lehátka a dvě pískoviště pro malé děti.

Aquacentrum nabízí různé plavecké kurzy, např. pro těhotné či kojence; ranní plavání a další sportovní vyžití. Zajišťuje také sportovní soustředění pro mládež i dospělé.

  Otvírací dny Čas
Celoročně Po - St 14:00 - 21:00
  Čt + Pá 15:00 - 21:00
  So + Ne 10:00 - 21:00

Plavecký bazén
délka 25 × 8 m
hloubka 1,3 – 1,6 m
voda 24 – 26 °C

Dětský bazén
délka 12,5 × 8 m
hloubka 0,6 – 0,8 m
voda 27 – 28 °C

Skokanský bazén
1 m prkno
hloubka 3,9 m

Dětské brouzdaliště
s umělou říčkou a vodním hřibem

Divoká řeka
oválného tvaru
hloubka koryta 1,2 m

Tobogan
délka 96 m
výškový rozdíl nástupu a dojezdu 8,5 m
hloubka bazénu v prostoru dojezdu 0,2 m

Whirpooly
kapacita 8 osob v každém whirpoolu
teplota vody 29 – 30 °C

Kojenecké plavání - Kurzy jsou určeny pro děti od ukončeného 6 měsíce do 3 let. Děti jsou rozděleny do skupinek 3 dětí podle věku a pokročilosti, snažíme se o individuální přístup. Plaveme ve dvou vířivkách o průměru 4 m a hloubce 0,8 m. Teplota vody se pohybuje mezi 30 – 32 stupni.

Aquaerobik - probíhá ve skokanském bazénu s rozměry 10,5 × 6 m, hloubce 3,9 m a v max. počtu 14 cvičenců. Pořádá ho plavecká škola v Aqua centru v Jičíně. Aquaaerobic je forma aerobiku, kdy se cvičenec s nadlehčovacím pásem vznáší ve svislé poloze ve vodě a pomocí speciálních rukavic provádí jednoduché cviky bez potápění, při kterých zapojuje všechny svalové skupiny.

Nejsou stanoveny věkové, výkonnostní ani váhové kategorie. Cvičení je vhodné pro muže i ženy. Cvičení napomáhá k urychlení hojivých procesů svalů, šlach, kostí a kloubů, k formování postavy, ke zvýšení svalové síly, vytrvalosti a odolnosti organismu a k odlehčení kloubů a páteře.

Kurzy plavání
Kačenky - věk 3 - 4 let s rodiči

Žabičky - věk 4 – 6 leté s rodiči

Delfíni - věk 5 – 6 leté s rodiči

Kurzy pro děti od 6 let

Zdokonalovací kurzy pro plavce

Zdokonalovací kurzy pro prvňáčky

Zdokonalovací kurzy pro druháky

Zdokonalovací kurzy pro třeťáky a čtvrťáky

Sauny - kapacita 15 osob, teplota vody v ochlazovacím bazénu 8 – 12 °C

Sauna pro páry

Společná sauna

Sauna pro rodiče a děti

Masáže

Masáž má účinek na většinu částí lidského organismu. V první řadě na kůži, podkožní vazivo, lymfu, dále svalstvo, nervy, srdce a cévy, dýchací aparát, klouby, šlachy, samozřejmě vnitřní orgány a některé žlázy. Pravidelnou masáží dochází k odstranění únavových látek a k prokrvení. Špatně prokrvené svalstvo vede k svalovým zatvrdlinám, které se objevují nejen u sportovců, ale i u lidí kteří, trpí svalovou nečinností.

Zduřelý sval můžeme jemnou masáží uvolnit a relaxovat. Dnešní doba a převážně sedavé zaměstnání kombinované s nedostatkem pohybu mají za následek ztuhlost svalů a následně bolesti zad, šíje, ale také migrény a mnoho dalších zdravotních potíží. Dobře provedená masáž harmonizuje organismus jako celek a pokud je pravidelná, může podstatnou měrou zlepšit zdravotní stav.

Klasická masáž

Sportovní masáž

Relaxační – rekondiční masáž

Dornova metoda

Lymfoven – kosmetik



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz