Krytý plavecký bazén Ústí nad Orlicí

Polská, 562 01, Ústí nad Orlicí, Tel.: +420 465 524 254, kpb@tepvos.cz
Ústí nad Orlicí/Sport - Ústí nad Orlicí


Popis místa
Plavecký bazén se nachází v Polské ulici v Ústí nad Orlicí. Čeká tu na vás spousta zábavy, relaxace a sportovního vyžití. K dispozici tu je bazén délky 25 m s technologií slané vody a relaxační centrum, ve kterém najedete vířivky, parní kabiny, infra kabinu a solární louku. Samozřejmostí je tobogán dlouhý 84 metrů. Dopřát si můžete také turbo solárium s vibrační deskou a pro milovníky aktivního odpočinku je tu k dispozici aquazorbing.

Polská, 562 01, Ústí nad Orlicí
Telefon: +420 465 524 254
E-mail: kpb@tepvos.cz
Web: http://bazenusti.cz/kryty-plavecky-bazen/

Naplánovat trasu

Relaxační centrum také nabízí kurzy plavání rodičů s dětmi, aquaerobic a masáže. Relaxovat můžete krom vířivek ve speciální hudební vaně pro dvě osoby. Součástí areálu je i odpočinková místnost s velkokapacitní vířivkou, lehátky a mořským akváriem, což v kombinaci s tlumeným osvětlením navozuje meditativní stavy.

  Otvírací dny Čas
Celoročně Po - Ne 9:00 - 20:00

* Provozní doba se mění dle aktuálního měsíce, aktuální stavy kontrolujte na webu provozovatele.

plavecký bazén délky 25 m

dětský bazének pro nejmenší s chrličem a skluzavkou

tobogán délky 84 metrů

vířivka

Plavecká škola:
Plavecká výuka v Ústí nad Orlicí má dlouholetou tradici, která se datuje od doby, kdy byl v Ústí nad Orlicí otevřen krytý plavecký bazén, tzn. před více než 20 lety. V minulosti plaveckou školu provozovaly Technické služby města, později Okresní úřad v Ústí nad Orlicí, Pardubický kraj a v posledních pěti letech firma TEPVOS, spol. s r.o., v rámci divize rekreačních služeb. Plavecká škola provozuje svou výuku pět dnů v týdnu v dopoledních a částečně i odpoledních hodinách, v krytém plaveckém bazénu v Ústí nad Orlicí. Možnosti plavecké výuky využívají nejen všechny místní školy, ale i většina škol ze spádové oblasti ústeckoorlického i rychnovského okresu. Výuka je celoroční s výjimkou letních prázdnin.
Cílem je stále zkvalitňovat služby „Plavecké školy“ - Snažíme se vyhovět všem požadavkům. Chceme žákům přiblížit plavecký sport zábavnou formou za použití plaveckých pomůcek, naučit je základům jednotlivých plaveckých způsobů a postupně navyšovat jejich plaveckou i fyzickou zdatnost.

Plavecké kurzy:

Základní kurz plavání dětí s rodiči - Pomocí her a hravých činností cíleně směřovat k získává komplexní plavecké dovednosti, která dítěti umožní do budoucna bezpečný, vytrvalý pohyb ve vodě, který bude moci v průběhu svého života mnohostranně využít rekreačně, zdravotně, kondičně, sportovně, možná pracovně, možná pro záchranu jiného lidského života. Zvykání na fyzikální vlastnosti vody a nadlehčovací pomůcky, podněcování psychomotorického vývoje. Trvání jedné lekce: 60 min, výuka s instruktorkou 45 min ve vodě. Po ukončení kurzu děti obdrží hračku do vody a diplom – mohou dále postoupit do dalších kurzů.

Zdokonalovací kurz plavání dětí s rodiči - Ucelený kurz 15-ti lekcí, který navazuje na základní kurz plavání dětí s rodiči. V tomto kurzu by se děti měly zdokonalit v základních plaveckých dovednostech a tím se tak i připravit na plavání bez asistence rodičů. Po jeho absolvování mohou děti pokračovat v plaveckém kurzu v plavecké přípravce. Trvání jedné lekce: 60 min, výuka pod vedením instruktorky 45 min ve vodě. Po ukončení kurzu děti obdrží hračku do vody a diplom – mohou dále postoupit do dalších kurzů.

Plavecká přípravka - Kurz plavecké výuky v 15-ti lekcích, který děti absolvují bez rodičů. Navazuje na základní kurz plavání dětí s rodiči a zdokonalovací kurz. Zde by se děti měly zdokonalovat v základních plaveckých dovednostech a učit se plaveckým způsobům – kraul, prsa a znak podle metodiky plavání.V tomto kurzu by měla probíhat výuka hrou, ale s cílem osvojení prvkového plavání. 60 min. pod vedením instruktorky plavání. Po ukončení kurzu děti obdrží hračku do vody a diplom.

Kurz plavání kojenců ve vaničce:
S miminkem začínáme plavat od ukončeného 3. měsíce věku. Dítě může získat kladný vztah k vodě brzy po narození, kdy se snažíme co nejdříve navázat na známé „vodní“ prostředí v maminčině bříšku.
Kurzy vedou zkušené a odborně vyškolené instruktorky, které vlastní certifikát o absolvování akreditovaného kurzu „Instruktor pro pohybový, sociální a psychický rozvoj kojenců, batolat a dětí předškolního věku (Instruktor plavání kojenců, batolat a děti předškolního věku).

Kurz plavání kojenců a batolat:
Začíná se od ukončeného 6. měsíce a pokračujeme až do 3 let dítěte (končí batolecí věk), poté navazuje plavání pro starší děti. Rodič i dítě stráví společně příjemné chvíle ve vodním prostředí. Omezení je pouze s přihlédnutím k zdravotnímu stavu dítěte.
Kurzy vedou zkušené a odborně vyškolené instruktorky, které vlastní certifikát o absolvování akreditovaného kurzu „Instruktor pro pohybový, sociální a psychický rozvoj kojenců, batolat a dětí předškolního věku (Instruktor plavání kojenců, batolat a děti předškolního věku).

dvě parní kabiny

relaxační centrum

infrakabina

solární louka

solárium



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz