Vstup do saun (+ bazény)


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


V areálu Aquacentra jsou v provozu dvě smíšené (ženy a muži) finské sauny a jedna sauna parní. Ochlazování probíhá ve sprchách se studenou vodu, nebo venku na čerstvém vzduchu (a v zimě na sněhu), nebo v odpočívárně při poslechu relaxační hudby. V případě zakoupení vstupenky do sauny můžete navštívit v rámci jedné ceny i bazén s tobogánem a relaxační bazén.


Otvírací dny Čas
Po - Pá 12:00 - 21:00
So + Ne 8:00 - 21:00

Finská sauna

Finské sauny jsou v provozu ve dvou různých teplotách - chladnější (90 °C) a teplejší (100 °C). Jsou určeny k prohřevu těla, během něhož dochází k intenzivnímu pocení a po kterém následuje prudké ochlazení. Tyto cykly se běžně několikrát opakují. Pravidelným saunováním posílíte obranyschopnost organismu a činnost vnitřních orgánů, zejména srdce. Odplavování toxických látek z těla skrze pokožku prospívá játrům a ledvinám, silné prohřátí uvolňuje dýchací cesty, svaly i klouby. V neposlední řadě je saunování skvělou cestou k psychické pohodě.

Sudová sauna Díogenés

Areál aquacentra se rozrostl o venkovní sudovou saunu nazvanou Díogenés podle starořeckého filozofa. Jedná se o finskou saunu, která má tvar obrovského sudu postaveného naležato. Saunový sud je vyrobený z cedrového dřeva a teplota uvnitř je kolem 100 stupňů Celsia. Dohromady se v něm může vyhřívat šest lidí. Venkovní prostory saunovacího areálu se díky rozšíření rozrostly o 431 metrů čtverečních, část z nich zabírá sud, další patří zeleni a vyhřívanému chodníku, který v zimě nebude namrzat a klouzat.

Infra kabina

Nejen pro milovníky saunování, ale i pro všechny ostatní společnost BOSPOR otevřela dvě nové infra kabiny. Jedna se nachází přímo v hlavní budově saunového světa, druhá je přístupná z venkovní části. Základem působení této sauny jsou infračervené paprsky, které jsou velmi důležité, protože posilují zdravotní stav. Teplo vytvářené infračervenými zářiči lze pocítit okamžitě. Vlnová délka tohoto tepla umožní paprskům pronikat pokožkou až do hloubky 4 centimetry a tak zahřívat tělo pod povrchem. V infračerveném záření 20 % energie ohřívá vzduch a 80 % ohřívá přímo tělo. Proto je infra kabina mnohem efektivnější, než tradiční sauna.

Systém infra kabiny pracuje s teplotou vzduchu v rozmezí 30 až 60 stupňů Celsia. Nižší teploty vzduchu jsou vhodnější zejména pro lidi s vyšším kardiovaskulárním rizikem. V infračervených saunách je také mnohem snazší a příjemnější dýchání a také mohou být vhodnější pro ty, kteří nesnášejí vysoké teploty ve standardních vlhkých a horkovzdušných saunách. Díky působení infračerveného záření dochází k detoxikaci organismu a u lidí, kteří pravidelně používali infračervenou saunu, bylo pozorováno zlepšení imunitního systému, zlepšení stavu při kožních nemocech, snížení krevního tlaku, snížení tuhosti kloubů, posílení kardiovaskulárního systému, úleva od svalových křečí, uvolnění stresu a pomoc při hubnutí. Z výše uvedených důvodů je infra kabina vhodná pro pravidelné návštěvy.

Parní sauna

V našem centru můžete také vyzkoušet parní saunu. Hlavními rozdíly oproti klasické suché sauně jsou snížená teplota na cca 40 – 55 stupňů a dále až 100% vlhkost vzduchu. Příznivé účinky tohoto jedinečného klimatu znali už staří Aztékové, Mayové, Řekové i Římané. V antickém Řecku byly dokonce parní lázně součástí léčby, slavný lékař Hippokrates (4. – 3. stol. př. n. l.) užíval páru k léčbě zápalu plic. Při návštěvách parní sauny dochází k omlazení a ozdravení pleti, která je zbavována nečistot, dále blahodárně působí na cévy, krevní oběh a svalstvo. Uvolňuje dýchací cesty, což je přínosné pro osoby trpící alergiemi a astmatem. Pára zbavuje tělo napětí a křečí, zajistí vám psychické uvolnění a odbourání nahromaděného stresu.  Doporučuje se také v rámci regenerace a relaxace u sportovců.

Venkovní whirlpool

Nově jsme pro vás v saunové části areálu vybudovali venkovní whirlpool, neboli vířivou vanu, s udržovanou teplotou 35°C. Za každého počasí tak můžete čerpat pozitivní účinky hydroterapie, mezi které patří posílení krevního oběhu v důsledku rozšíření cév, uvolnění svalů a pozitivní vliv na psychiku. Doporučuje se také po fyzické zátěži – masáž vodními tryskami odplavuje kyselinu mléčnou a nedochází k následné svalové ztuhlosti a křečím.


Fotografie a videa

Aquacentrum Bohumín

aquacentrum-bohumin6.jpg
Bohumínské aquacentrum nabízí komorní atmosféru ve své zastřešené i nezastřešené části. Pod střechou si lze kondičně zaplavat v přihřívaném bazénu s délkou 25 metrů a s pěti plaveckými drahami. Relaxační bazén pak nabízí masážní trysky, chrliče vody a malý vodopád. Na toboganu si tu užijete jízdu v délce 48 metrů. Nechybí samozřejmě ani sauny, solární studio nebo masáže.
Mapa - Aquacentrum Bohumín

Koperníkova, 735 81, Bohumín

Telefon: +420 596 092 300
E-mail: aquacentrum@bospor.info
Web: http://www.bospor.info/cz/aquacentrum-bohumin

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz