Prohlídka štoly sv. Josefa


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Poznejte tajemství dobývání zlaté rudy - navštivte Štolu sv. Josefa, jednu z mnoha důlních děl významné části jílovského zlatonosného revíru – Kocourském žilném pásmu. Štola je zakreslena již na jedné z nejstarších dochovaných map jílovského revíru z roku 1718.


Podmínky vstupu
Štoly mohou navštívit osoby, jejichž zdravotní stav nevylučuje prohlídku. Vzhledem k charakteru podzemí se dětem do šesti let vstup nedoporučuje. Za děti do 15 let zodpovídá jejich zákonný zástupce nebo jejich pedagogický dozor. Osobám do 15 let bez doprovodu zákonného zástupce nebo pedagogického dozoru nebude vstup do podzemí umožněn.
Pro tělesně handicapované občany a osoby trpící klaustrofobií se vstup do podzemí nedoporučuje. Průvodce má právo dle vlastního uvážení vstup do štoly těmto osobám nepovolit.

Omezení
Z mimořádných důvodů (provozní, bezpečnostní apod.) může být prohlídková trasa zkrácena nebo i štola uzavřena.
Ve štole je po celý rok stejná teplota, okolo 8 stupňů Celsia. Doporučujeme proto vhodné teplé oblečení.

Skupiny
Optimální počet osob na jednu skupinu je vzhledem k charakteru štoly 5–8, maximální počet 15. Prohlídka začíná přibližně každou půlhodinu. V případě většího počtu návštěvníků je nutno počítat s čekáním. Poslední prohlídka štoly je nejpozději vždy 30 minut před ukončením provozní doby.

  Otvírací dny Čas
Duben - Červen So + Ne, svátky 10:00 - 17:00
Červenec - Srpen Út - Pá 13:00 - 17:00
  So + Ne, svátky 10:00 - 17:00
Září - Říjen So + Ne, svátky 10:00 - 17:00


Štola sv. Josefa

stola-sv-josefa-1-1.jpg
Štola sv. Josefa je jedním z mnoha důlních děl významné části jílovského zlatonosného revíru – Kocourském žilném pásmu. Štola je zakreslena na jedné z nejstarších dochovaných map jílovského revíru z roku 1718. Leží poblíž města Jílové u Prahy v údolí potoka. Ve starší literatuře bývá označována štolou svatého Josefa. Štola je zakreslena na jedné z nejstarších dochovaných map jílovského regionu z roku 1730.
Mapa - Štola sv. Josefa

254 01, Luka pod Medníkem

Telefon: +420 241 950 791
E-mail: info@muzeumjilove.cz
Web: http://muzeumjilove.cz/Stola-Josefa.aspx

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz