Pavel Šporcl - housle a cikánská kapela Gipsy Way


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Projekt navazuje na stejnojmenné nahrávky, které Pavel Šporcl natočil s Romano Stilo Ensemble. Je spojením velkého mistrovství, temperamentu a cikánské vroucí krve. S tímto programem Pavel Šporcl odehrál víc než 220 koncertů v nejrůznějších zemích světa včetně Číny, provedl úspěšná turné v roce 2009 a v orchestrální verzi pak v roce 2011, v rámci nichž dvakrát zcela vyprodal legendární Lucernu. Nyní v koncertování pokračuje. Nenechte si ujít zcela vyjímečný hudební zážitek.


V roce 2010 Gipsy Way Pavla Šporcla uvedly prestižní festivaly Smetanova Litomyšl (záznam z koncertu ČT2 sledovalo čtvrt milionu diváků) a Mezinárodní hudební festival Krumlov. CD Gipsy Way z roku 2008 bylo za prodej oceněno Platinovou deskou Supraphonu. 

Housle: Pavel Šporcl

Gipsy Way Ensemble - cikánská cimbálová kapela:

Cimbál: Tomáš Vontszemül  

Kontrabas: Ján Rigó

Viola: Zoltán Sándor

Housle: Nikola Sléz



Zámek Kozel

zamek-kozel1.jpg
Zámek Kozel je klasicistní lovecký zámek postavený na konci 18. století pod vedením stavitele Václava Haberditze pro stavebníka Jana Vojtěcha Černína. Zámek je nejnavštěvovanějším památkovým objektem v západních Čechách. Za svůj název vděčí podle pověsti starému pohanskému zvyku Slovanů. Právě v těchto místech naši prapředkové obětovali v době rovnodennosti na usmíření bohů a v naději na dobrou úrodu kozla. Jedná se o čtyřkřídlou přízemní budovu kolem obdéníkového vnitřního nádvoří podle návrhu Ignáce Palliardiho, která byla doplněna o dvě dvojice staveb - kaplí s jízdárnou a lokajnou s konírnou, čímž vznikl celistvý areál.
Mapa - Zámek Kozel

Šťáhlavy, 332 03, Šťáhlavy

Telefon: +420 377 969 040
E-mail: info@zamek-kozel.cz
Web: http://www.zamek-kozel.eu

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz