Děkov

270 04, Děkov, Tel.: +420 313 594 286, dekov@iol.cz
Děkov/Společnost - Děkov




Obec Děkov se nachází v okrese Rakovník, kraj Středočeský, 12 km jihovýchodně od Podbořan a 14 km severozápadně od Rakovníka. Ke dni 28. 8. 2006 zde žilo 211 obyvatel.

(Zdroj: Wikipedie)

Obec Děkov (něm. Dekau) se nachází v okrese Rakovník, kraj Středočeský, 12 km jihovýchodně od Podbořan a 14 km severozápadně od Rakovníka. Ke dni 28. 8. 2006 zde žilo 211 obyvatel.

Nejvýznamnější tvář obce a život v ní poznamenaly události 20. století a důsledky dějinných událostí ovlivňují život v obci do dnešních dnů (oběti 1. světové války, 2. světová válka, odsun německo-jazyčného obyvatelstva, opětovný návrat života při osidlování novým obyvatelstvem, jak z vnitrozemí Československa, tak ze zahraničí, rozpad zemědělského družstva a následné opouštění obce po roce 1989).
Lidem, kteří v Děkově dnes žijí nebo tráví volný čas, jde o kvalitní život. Udržují své domy, hospodaří, účastní se společenského života. Pomohli pojmenovat cesty k řešení mnoha naléhavých problémů v obci, které byly shrnuty ve strategickém plánu rozvoje obce. Dne 13. 7. 2007 byl strategický plán rozvoje obce schválen zastupitelstvem. Od té doby jsou projekty a záměry obce podřizovány základní ,,strategické vizi": Obec Děkov s jejími částmi Nová Ves a Vlkov = obec v harmonické krajině, kde každé místo skýtá kvalitu bydlení a rekreace, kde společně budujeme novodobou historii v respektu k minulým dobám.

  • Kostel Narození svatého Jana Křtitele uprostřed vsi



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz