Bukovina nad Labem

533 52, Bukovina nad Labem, Tel.: +420 466 939 101, ou.bukovina@tiscali.cz
Bukovina nad Labem/Společnost - Bukovina nad Labem




Oba spolky mimo jiné pořádají dětské karnevaly, pálení čarodějnic, Mikulášské nadílky, ale zejména již tradiční " Bukovinské babí léto". Jde o celoobecní společenskou a kulturní událost, jejíž tradice byla založena s příchodem nového tisíciletí a  která se koná vždy poslední sobotu v srpnu a odehrává se na sportovním hřišti. Součástí akce je Velký dětský den na rozloučenou s prázdninami, koncert dechové hudby nejen pro starší a pokročilé, bohatá tombola a ve večerních hodinách pak následuje taneční zábava. Nechybí zde bohaté občerstvení za slušné ceny, řada doprovodných akcí a příjemná pohoda.

 

Vznik obce lze odhadovat do první poloviny 13.století , jako osady patřící do panství opatovického kláštera, kde sídlil řád Benedyktínů. První písemná zmínka o obci je z roku 1343.
Zajímavostí z historie obce je skutečnost, že zde až do své smrti 10.února 1849 žil a hospodařil jeden ze spoluvynálezců ruchadla, kovář a rolník Václav Veverka.
Až do poválečných let byl v provozu  "přívoz" přes řeku Labe financovaný z obecní pokladny. Prám  byl upraven i pro přepravu koňských povozů, neboť mnozí hospodáři vlastnili pozemky na druhém břehu Labe.

  • Socha Panny Marie
  • Pomník padlým ve světové válce

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz