Zámecký pivovar Dětenice

Dětenice, 507 24, Dětenice, Tel.: +420 493 596 132, info@detenice.cz
Dětenice/Společnost - Dětenice




Zámecký pivovar Dětenice

zamecky-pivovar-detenice-1.JPG
Zámecký pivovar v Dětenicích je dnes z části využíván jako muzeum piva a středověká krčma. Vařit pivo se v něm ale nepřestalo. Všechna zde vyráběná piva vznikají podle dobových receptur z 18. století. Nepřekvapí tedy, že obsahují pouze původní ingredience a tradiční suroviny. Pokud se budete chtít podívat na to, jak zde tento mok vzniká, můžete se zúčastnit pravidelných prohlídek, které probíhají každou sobotu a neděli.
Mapa - Zámecký pivovar Dětenice

Dětenice, 507 24, Dětenice

Telefon: +420 493 596 132
E-mail: info@detenice.cz
Web: http://www.pivovardetenice.cz


Při návštěvě Dětenic si užijete historické atmosféry do sytosti. Načerpat síly můžete v místní středověké krčmě, odpočinout si lze ve středověkém hotelu a informace o výslechových metodách získáte nejlépe při výstavě tzv. práva útrpného. Pro ty, kteří neviděli film Kladivo na čarodějnice, se jedná o způsoby středověkého fyzického mučení.

V pivovaru v Dětenicích se vaří tyto druhy piva:

  • Dětenické světlé pivo
  • Dětenické tmavé pivo

Historie výroby piva v Dětenicích je spojena s příběhem o nápoji lásky. Ten měl údajně připravovat jeden loupeživý rytíř, který byl právě na dětenickém panství mučen, aby vyzradil jeho recepturu. Pivo lásky prý tomuto rytíři umožňovalo, aby se zmocňoval nevinných panen, které byly po vypití nápoje zcela svolné. Rytíř si údajně nechával každé ráno toto pivo vařit svými ženskými oběťmi. Těm potom vyřízl jazyk, aby nemohly prozradit jeho složení. Když byl tento lapka a neřestník v roce 1307 poražen Benešem z Dětenic, na mučidlech svůj recept před posledním vydechnutím vyzradil. Od té doby se prý na dětenickém panství vařil nápoj lásky, který zvyšoval sexuální žádostivost těch, kteří jej vypili.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz