Pivovar Hrádek

Družstevní, 763 21, Slavičín, Tel.: +420 603 899 977, info@pivovar-hradek.cz
Slavičín/Společnost - Slavičín




Všechny druhy piv se v Hrádku vyrábějí klasickou českou technologií ve dvou varnách dvourmutovým způsobem. Pivo kvasí v otevřených kádích i kvasných tancích a dozrává v chladu ležáckého sklepa. Jedinou výjimkou je světlé výčepní pivo Rejtín 10°, které prokvašuje a dozrává v CKT tancích jako ve velkých pivovarech.

Navzdory své krátké historii se pivovar umisťuje v degustačních soutěžích pravidelně na předních místech. Světlý ležák Horehleď 12° získal v únoru 2014 Stříbrnou pivní pečeť od degustátorů 24. ročníku Slavností piva. V březnu pak soutěžili na Pivovarském dvoře Zvíkov, kde proběhl 8. ročník Jarní ceny českých sládků, pořádané Českomoravským svazem minipivovarů. Hrádecký světlý speciál Ocelot 13° tu získal první místo v kategorii světlých speciálů.

Pivovar Hrádek vyrábí:

  • Světlé výčepní pivo Rejtín 10°

Vyznačuje se středním až vyšším řízem, střední plností a jemnou střední hořkostí.
Obsah alkoholu 4,0 %.

  • Světlý ležák Karpat 11°

Světlý ležák je hlavním typem piva, které pivovar vyrábí. Je to typický ležák s vyšší plností, střední řízem a vyšší jemnou hořkostí s příjemným dozníváním.
Obsah alkoholu 4,5 %.

  • Světlý ležák Horehleď 12°

Světlý ležák. Tento klasický ležák má výraznou charakteristickou plnost, střední až vyšší říz, vyšší typicky chmelovou hořkost, která se projevuje i v aroma. Většina tohoto piva je dodávána v kvasnicové nefiltrované podobě.
Obsah alkoholu 4,9 %.

  • Polotmavý ležák Lambert 12°

Polotmavý ležák kvasnicový, nefiltrovaný, nepasterovaný.
Obsah alkoholu 5 %.

  • Světlý speciál Ocelot 13°

světlý speciál - kvasnicový, nefiltrovaný, nepasterovaný.
Obsah alkoholu 5,3 %.

  • Světlý speciál Mladotic 14°

Je představitelem piva s výraznou vyšší plností, středním až vyšším řízem a vyšší příjemnou hořkostí. I přes vyšší plnost pivo působí svěžím dojmem a po napití podněcuje k dalšímu.
Obsah alkoholu 5,3 %.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz