Minipivovar Hotel Pegas

Jakubská, 602 00, Brno, Tel.: +420 542 210 104, reception@hotelpegas.cz
Brno/Společnost - Brno




Pivo se vaří ze sladu, chmele a vody za použití pivovarských kvasnic. Na 1 hl piva je třeba 20kg sladu a 300g chmele a zajímavostí je, že na 1 hl piva se spotřebuje až 8 hl vody - sanitace, čištění tanků, přepravních nádob apod.

Srdcem pivovaru je varna, kde probíhá vyluhování sladu a přeměna škrobu na cukr, který v další fázi zkvašuje na alkohol. Varna se skládá z kotle a kádě. V kotli probíhá rmutovací proces a káď slouží k dělení sladiny (vyluhovaná šťáva ze sladu) od mláta (použitý slad).

Téměř 80% produkce se zkonzumuje v pivovarské pivnici. Zbytek se rozváží v regionu Brno a v jeho okolí. V současné době produkuje pivovar světlý a tmavý ležák, pšeničný speciál. Bylinková piva např.zázvorové, vanilkové, skořicové nahradil polotmavý 16-ti stupňový speciál GOLD. (Zdroj: oficiální stránky)

Minipivovar byl vybudován jako jeden z prvních v ČR po roce 1989 a na Moravě jako první vůbec. Nápad přestavět budovu, jejíž základy pochází ze 14. století (o čemž svědčí historické vykopávky zapůjčené Moravským archeologickým ústavem), vznikl v roce 1990 a již v září roku 1992 byl uveden do provozu nejen pivovar, ale i restaurační a hotelová část. (Zdroj: oficiální stránky)


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz