Pivovar Gambrinus

U Prazdroje, 304 97, Plzeň, Tel.: +420 377 062 111, info@prazdroj.cz
Plzeň/Společnost - Plzeň




Pokud jste milovníky piva, určitě nevynechte prohlídku pivovaru, kterou lze s výkladem absolvovat dvěma způsoby. Buď ve skupině, která má nejméně 26 osob, nebo individuálně. Prohlídka provozu se týká představení surovin, tradičních postupů aplikovaných pomocí nejmodernějších technologií i výstupní kontroly kvality. V závěru prohlídky na vás pak čeká ochutnávka zdejších piv za přítomnosti odborníka pivní školy.

Pro náročnější skupiny, které chtějí poznat zdejší pivo ještě lépe a užít si ho více a déle, tu doporučují absolvovat Gambrinus Party. Ta obsahuje jak prohlídku pivovaru a školu čepování, tak i tříhodinové posezení s občerstvením na historické varně.

Výlet za pivem Gambrinus je doporučeno završit posezením v restauraci Na Spilce, která je s kapacitou 550 míst největší pivnicí v Čechách.

Pivovar Gambrinus vyrábí:

  • Výčepní pivo Gambrinus Originál 10˚

Vyrábí se tradičním varným způsobem splňujícím požadavky chráněného zeměpisného označení České pivo. Obsahuje více sladu a chmele, takže vaše chuťové pohárky ocení plnější lahodně nahořklou osvěžující chuť a správný říz, zatímco oči potěší sytá barva a bohatá pěna.
Obsah alkoholu 4,3 % obj.

  • Gambrinus Excelent 11°

Při přípravě piva Excelent od Gambrina využívají plzeňští sládci trojité chmelení. Třetí chmelení se provádí po skončení vaření, kdy mladina začíná chladnout. Excelent si proto zachovává velké množství voňavých chmelových látek a vyniká plnou chutí a svěžím chmelovým aroma.
Obsah alkoholu 4,7 % obj.

  • Světlý ležák Gambrinus Premium

Klasický představitel českých ležáků se vyznačuje typickou lahodně hořkou chutí, sytě zlatou barvou a bohatou pěnou smetanové konzistence. Jedinečnost chutě, kterou ocení každý milovník skvělého piva, je dána použitím nejkvalitnějšího českého chmele, sladu a proslavené plzeňské vody.
Obsah alkoholu 5,0 % obj.

  • Gambrinus Dry

Gambrinus Dry se sníženým obsahem cukrů a nízkou energetickou hodnotou vychází vstříc těm pivařům, kteří vyznávají zdravý životní styl. Pivo je vyrobeno tradičním způsobem z nejkvalitnějších domácích surovin, a proto si zachovává jedinečné chuťové vlastnosti plzeňského piva.
Obsah alkoholu 4,0 % obj.

  • Gambrinus Ochucený

Gambrinus Ochucený je osvěžující míchaný nápoj se sníženým obsahem alkoholu připravený z výčepního piva Gambrinus a ovocné šťávy bez konzervantů a přidaných sladidel. Dokonale uhasí žízeň a skvěle chutná po citrusech. Přítomnost ovocných šťáv potvrzuje jemný zákal. Pro jedinečný chuťový zážitek a to nejlepší osvěžení konzumujte vždy správně vychlazené na teplotu 6 až 7 °C.
Obsah alkoholu 2,0 % obj.

  • Gambrinus Nepasterizované G

Objevte novinku pivovaru Gambrinus! Díky speciálnímu procesu mikrofiltrace nemusíme toto pivo dále pasterizovat, takže zůstává živé a zachovává si výraznou svěží chuť, charakteristickou vůni a křišťálovou jiskrnost, kterou ocení každý opravdový znalec piva.
Obsah alkoholu 4,3 % obj.

  • Gambrinus Nefiltrovaný ležák

Nefiltrované pivo na rozdíl od toho klasického obsahuje až jeden milion živých kvasničných buněk na jeden mililitr. Je tedy výrazným zdrojem vitaminů skupiny B a obsahuje hořké chmelové látky, které dělají jeho chuť jadrnější a plnější. Nefiltrované pivo poznáte podle typického kvasničného zákalu a syté, světle žluté barvy. Jeho vůně odráží sladové aroma a při pomalejším doušku ucítíte také znatelnou vůni čerstvých pivovarských kvasinek.
Obsah alkoholu 4,95% obj.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz