Pivovar Podlesí

Podlesí, 261 01, Příbram, Tel.: +420 326 531 949, info@pivovarpodlesi.cz
Příbram/Společnost - Příbram




Pivovar se nachází na úpatí centrálních Brd v obci Podlesí. Jeho varna o objemu 550 litrů je výrobkem místního zručného zámečnického mistra pana Staňka a není jediná, kterou vyrobil. Pivo po prokvašení zraje ve čtyřech ležáckých tancích o celkovém objemu 4 000 litrů. Ročně hodlají zakladatelé pivovaru vystavit kolem 500 hl dvou druhů piva.

Zajímavostí je, že všichni tři majitelé měli původně svá stálá povolání, domácí vaření piva brali jen jako koníček.

Kromě piva si získala renomé i zdejší kuchyně, na obědy sem jezdí lidé ze širšího okolí.

Pivovar Podlesí vyrábí:

  • Podleský Ale 13º

Svrchně kvašená světlá 13,8°, vyrobená z českého a mnichovského sladu. Chmelená 4x žateckým chmelem, 2x odrůdou Sládek a 2x Žateckým poloraným červeňákem. Přídavkem jsou pšeničné vločky. Příjemně hořké pivo, vybízející k dalšímu napití

  • Podleský ležák 12º

Světlý ležák vyrobený dle poctivé receptury bez přídavků, náhražek, konzervačních látek a stabilizátorů. Spodně kvašená, poctivá, nefiltrovaná a nepasterovaná dvanáctka plzeňského typu.

Pivovar se nachází na úpatí centrálních Brd v obci Podlesí. Jeho varna o objemu 550 litrů je výrobkem místního zručného zámečnického mistra pana Staňka a není jediná, kterou vyrobil. Pivo po prokvašení zraje ve čtyřech ležáckých tancích o celkovém objemu 4 000 litrů.
Ročně hodlají zakladatelé pivovaru vystavit kolem 500 hl dvou druhů piva. Zajímavostí je, že všichni tři majitelé měli původně svá stálá povolání, domácí vaření piva brali jen jako koníček.
Kromě piva si získala renomé i zdejší kuchyně, na obědy sem jezdí lidé ze širšího okolí.

Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz