Žatecký pivovar

Žižkovo náměstí, 438 01, Žatec, Tel.: +420 415 710 781, info@zateckypivovar.cz
Žatec/Společnost - Žatec




Prohlídky s ochutnávkou nebo i s dárkem probíhají dvakrát denně v pondělí, ve středu a také ve čtvrtek. Provádí se po skupinách od 8 do 25 osob, což platí i pro školní exkurze. Větší skupiny je nutné rozdělit.

Začíná se na shromaždišti hned za branou pivovaru a následuje prohlídka varny, vířivé kádě a spilky. Poté přichází na řadu degustace, po ní trasa vede k filtraci a ležáckým tankům, pak do stáčíren a prodejny s čekajícím dárkem.

Mezi výjimečné produkty žateckého pivovaru patří bezlepkové pivo Celia a Žatec Xantho s dvojnásobným množstvím xanthohumolu z chmelové pryskyřice. Je to nejvýznamnější chmelový flavonoid účinný proti rakovinným buňkám.

Žatecký pivovar vyrábí:

  • Žatec Světlé

Typické české světlé výčepní pivo zlatisté barvy, střední plnosti s lahodnou chmelovou vůní a hořkostí, s příjemný řízem a vysokou pěnivostí. Proslulé tradiční pivo.
Stupňovitost: 9,5 % Obsah alkoholu: 4,1 %

  • Žatec Premium

Za použití tradiční technologie uvařený světlý ležák zlatisté barvy, plné chuti a čisté vůně s výraznou chmelovou hořkostí, bohatou pěnivostí a vysokým řízem.
Stupňovitost: 11,2 % Obsah alkoholu: 4,8 %

  • Žatec Export

Pivo z kraje, kde chmel i slad dosahuje jedinečné kvality a umožňuje uvařit tento ležák s barvou zlata, výraznou chutí a nádhernou vůní.
Stupňovitost: 12,1 % Obsah alkoholu: 5,3 %

  • Baronka Premium

Jedinečný žatecký chmel dává 13 stupňové Baronce nezaměnitelný charakter. Žatecký chmel a slad, vyrobený z místního ječmene, byly vždy zárukou dobrých várek piva.
Stupňovitost: 13,1 % Obsah alkoholu: 5,3 %

  • Cornish Steam lager

Světlé pivo vzniklé po setkání sládka Žateckého pivovaru se sládkem z cornwallského pivovaru Wooden Hand Brewery. Chuťově bohatý, vysoce chmelený a spodně kvašený ležák. Pro zachování plné a výrazné chuti se pivo stáčí do láhví nefiltrované.
Stupňovitost: 12,5 % Obsah alkoholu: 5,3 %

  • Žatec Dark

Temné, silné a laskavé pivo noblesní chuti.
Stupňovitost: 14,5 % Obsah alkoholu: 5,7 %

  • Žatec Strong

Polotmavý speciální ležák barvy zimní oblohy těsně před setměním silné, jemné a bohaté chuti z několika druhů ječných sladů. Dlouhým zráním se podařilo uvařit pivo, které se nepije, ale vychutnává.
Stupňovitost: 18,5 % Obsah alkoholu: 7,3 %

  • Celia - bezlepkové pivo

Má vlastnosti typického českého ležáku, k nimž patří zlatavá barva, příjemná sladová vůně, osvěžující říz nápoje, harmonie chutí, ve kterých je sladěna počáteční sladkost s doznívající lahodnou hořkostí. Vyrábí se podle technického řešení Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze pro lidi s celiakií a ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu. Obsah lepku je pod stanovenou hranicí  0,5 mg/100 ml.
Stupňovitost: 11% Obsah alkoholu: 4,5 %

  • Žatec Blue Label

Špičkový český ležák vyrobený z nejkvalitnějších surovin a klasickým českým technologickým postupem v oblasti, která je po celém světě známá pěstováním nejkvalitnějšího chmele.
Stupňovitost: 11,2 % Obsah alkoholu: 4,6 %

  • Žatec Xantho

Tmavý ležák - Žatec Xantho je výjimečné pivo. Výběrem surovin a speciálním varným procesem se podařilo zvýšit obsah vysoce žádané látky xanthohumolu na téměř dvojnásobek. Černý klenot noblesní chuti.
Stupňovitost: 14,5 % Obsah alkoholu: 5,7 %

  • Žatec řezané

Směs dvou místních kvalitních ležáků v přesném poměru. Řeže se v pivovarském tanku, kde dále dozrává. Používá se typicky český světlý ležák zlatisté barvy s lahodnou chmelovou vůní, hořkostí a příjemným řízem a tmavý ležák barvy zimní oblohy před setměním. Obsahuje bavorský, barevný a karamelový slad, na který působí vlastní kmen pivovarských kvasnic.
Stupňovitost: 12,5 % Obsah alkoholu: 5,0 %


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz