Pivovar Regent

Trocnovské náměstí, 379 01, Třeboň, Tel.: +420 384 721 319, info@pivovar-regent.cz
Třeboň/Společnost - Třeboň




Varna pivovaru je možná nejzajímavější a nejhezčí částí pivovaru, její zařízení dodala firma ZVU Hradec Králové. Technologii tu dokázali jako jediní instalovat v historické zástavbě pivovaru. Dovoluje vařit mladinu klasickým dvourmutovým způsobem, jak to dělala řada generací před námi.

Pod pivovarem jsou ležácké sklepy pro dokvašování, dozrávání a chuťovou harmonizaci světlého a tmavého ležáku, dvou výčepních světlých piv a speciálního světlého piva. Sklepy se táhnou až ke Zlaté stoce.

Obchodní název třeboňského pivovaru Regent je inspirován historickou postavou rytíře Jakuba Krčína z Jelčan (1533–1604).

Pivovar Regent vyrábí:

  • Bohemia Regent - pivo výčepní světlé, alkohol 3,9% obj.

Pivo stvořené pro horké letní dny k uhašení žízně. Příjemná chmelová chuť spolu se střední hořkostí dělá z tohoto regenta velmi pitelný nápoj.

  • Bohemia Regent - pivo výčepní světlé, alkohol 4,6% obj.

Množství původního extraktu mladiny se blíží 11% a chutí se tak blížící silnějším pivům, ale má nižší obsah alkoholu. Oblíbené středně prokvašené pivo s jemnou hořkou chmelovou chutí, které ocení hlavně znalci pro denní konzumaci.

  • Bohemia Regent Premium - světlý ležák 12°, alkohol 5,0 % obj.

Vlajková loď pivovaru. Pivo čisté chmelové chuti, vznešené, střední hořkosti, dobře pitelné. Opravdový ležák, klasické jihočeské pivo. Pijí ho konzumenti v Rakousku, Německu, Švýcarsku, Švédsku, Dánsku a Anglii.

  • Bohemia Regent Premium - tmavý ležák 12°, alkohol 4,4 % obj.

Exportní ležák granátové barvy, čisté sladové vůně a plné, ne však výrazné chuti. Pivo utvářené historií a tradičními staročeskými metodami.

  • Bohemia Regent pivo Petra Voka - speciální řezaná 13°, alkohol 5,2 % obj.

Polotmavý speciál mahagonové barvy s lehce karamelovou notou, méně prokvašený. Ve srovnání s tmavým ležákem sladší. Dobrý pro kombinaci s nejrůznějšími pokrmy.

  • Bohemia Regent Prezident – premium světlý speciál 14°, alkohol 6,0 % obj.

Speciální pivo s čistou chmelovou vůní a zaoblenou plnou chutí, která na jazyku sládne. Představitel typicky českého piva, vyrobeného tradiční technologií podle archivních receptur a z nejlepších surovin – čisté žatecké chmeloviny českého sladu.

  • Bohemia Regent Kníže - premium speciál 16°, alkohol 7,2 % obj.

Speciál jantarové barvy, silný v dojmu plnosti, jemný v hořko-sladkém charakteru, který zcela překrývá vysoký obsah alkoholu. Zraje šest měsíců v ležáckém sklepě pod pivovarem.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz