Pivovar Eggenberg

Latrán, 381 01, Český Krumlov, Tel.: +420 380 711 426, pivovar@eggenberg.cz
Český Krumlov/Společnost - Český Krumlov




Pivovar Eggenberg

pivovar-eggenberg-1.jpg
Pivovar u českokrumlovského hradu vyrábí pod značkou Eggenberg devět druhů piva. Jsou to dvě světlá výčepní piva, dva světlé a dva tmavé ležáky, pak kvasnicové, citrónové a nealkoholické pivo. Eggenberg zaměstnává 30 zaměstnanců, kteří zde vaří pivo dvakrát týdně. Pivovarnictví je součástí města už od doby posledních Rožmberků. Kvalitní vodu k výrobě sem přivedl už Jakub Krčín z Jelčan roku 1561 a zdroj se používá v podstatě dodnes.
Mapa - Pivovar Eggenberg

Latrán, 381 01, Český Krumlov

Telefon: +420 380 711 426
E-mail: pivovar@eggenberg.cz
Web: http://www.eggenberg.cz/


Prohlídky pivovaru s degustacemi patří mezi příjemný doplněk poznávání jednoho z našich nejznámějších historických měst. Exkurze skupin je možné objednat na kdykoliv přes den, provádí se v německém, anglickém, ruském nebo jiném jazyce. Pro jednotlivce je sraz v 11:00 před vrátnicí pivovaru.

Nad ležáckými sklepy, kde zraje pivo, bývaly lednice se zásobami ledu. Dnes je na jejich místě stylová pivovarská restaurace s posezením pro až 300 hostů.

Pivovar Eggenberg vyrábí:

  • Nealkoholické světlé pivo

Pivo se zanedbatelným minimálním obsahem alkoholu, typické zlatavé barvy s příjemnou plností, hořkostí a charakteristickou pěnivostí vhodné nejen pro řidiče.

  • Světlé výčepní pivo Kristián

Světlé pivo s nižším obsahem extraktu v původní mladině, střední plnosti s příjemným řízem, výraznější hořkostí a dobrou pěnivostí. Obsah objemového alkoholu 3,7%.

  • Světlé výčepní pivo Eggenberg

Světlé výčepní pivo Eggenberg je typické české světlé výčepní pivo žluté až zlatisté barvy, střední plnosti s lahodnou chmelovou hořkostí, příjemným řízem a charakteristickou pěnivostí. Obsah objemového alkoholu 4%.

  • Světlý ležák Petr Vok

Typický český světlý ležák zlaté barvy, výrazné plnosti a hořkosti s velmi výrazným řízem a pěnivostí. Obsah objemového alkoholu 4,5%.

  • Světlý ležák Eggenberg

Typický jihočeský ležák, který je hluboce prokvašený, zlatavé barvy, výrazné plnosti, velmi umě sladěnou hořko-nasládlou chutí, výrazným řízem a vysoké pěnivosti. Obsah objemového alkoholu 5%.

  • Tmavý ležák Eggenberg

Tmavé pivo Eggenberg je ležák s výraznou karamelovou vůní a chutí, vhodně sladěnou s chmelovou hořkostí, vyniká vysokou plností, hustou pěnou a příjemným řízem. Obsah objemového alkoholu 4,2%.

  • Tmavý ležák Nakouřený Švihák

Nakouřené pivo tmavý ležák je vyráběno ze speciálního nakouřeného sladu, který pivu dodává intenzivní vůni a chuť po uzení. Plná chuť a vysoký stupeň prokvašení poskytují výjimečný gurmánský zážitek pro všechny fajnšmekry. Obsah objemového alkoholu 5,2%

  • Citronový Eggenberg

Eggenberg Citrónový v sobě kombinuje světlé pivo s chutí citrónu. Podpořen nižším obsahem alkoholu se stává výborným osvěžujícím nápojem nejen v teplých letních dnech. Obsah objemového alkoholu 3,2%.

  • Vánoční ležák

Krumlovský Vánoční ležák je příležitostní pivo vařené dle speciální receptury a jedná se o vysoce prokvašený světlý ležák s vyšším obsahem alkoholu, vysoké plnosti, charakteristické lahodné vůně, chuti, příjemným řízem s vysokou pěnivostí. Obsah objemového alkoholu 5,2%.

  • Velikonoční ležák

Krumlovský Velikonoční ležák je příležitostní pivo vařené dle speciální receptury a jedná se o vysoce prokvašený typický jihočeský světlý ležák s vyšším obsahem alkoholu, vysoké plnosti, charakteristické lahodné vůně, chuti, příjemným řízem s vysokou pěnivostí. Obsah objemového alkoholu 5,2%.




Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz