Pivovar Kácov

V Podskalí, 285 09, Kácov, Tel.: +420 327 324 693, pivovar@pivovarkacov.cz
Kácov/Společnost - Kácov




Přímo v pivovaru se nachází pivovarská restaurace Šalanda, kde si můžete vychutnat vedle piva i lahůdky z blízkého uzenářství. V nabídce je celá řada hotových jídel a minutek.

V pivovaru Kácov se vaří klasická piva, jako jsou desítka a dvanáctka, ale připravují se tu i speciální druhy, například černý Vánoční ležák nebo Mikulášská šestnáctka. Občas je sortiment obohacen o pšeničné pivo India Pale Ale.

V základní nabídce pivovaru jsou tato piva:

  • Světlé výčepní pivo 10°
  • Světlý ležák Premium 12°
  • Tmavý speciální ležák 13°

Pivovar v Kácově byl založený v roce 1457 a je tak jedním z nejstarších u nás. Od svého vzniku vystřídal několik majitelů. V letech 1916 až 1918 patřil například rakouskému císaři Karlu I. a už tenkrát se tu vařilo pivo Hubertus.

Po druhé světové válce byl pivovar znárodněn a později začleňován do různých podniků, patřil například pod Středočeské pivovary a Benešovské pivovary. Roku 1957 ukončil svou činnost. Pivo se tu opět začalo vařit až v roce 1993. Výroba bohužel trvala pouhé tři roky, než byla podruhé přerušena.

V roce 2001 získal pivovar nový majitel, který ihned obnovil jeho provoz. I přes vyplavení při povodních v roce 2002 a 2006 pivovar svou činnost už nepřerušil. V červnu 2011 došlo k zahájení provozu linky na lahvové pivo Hubertus.


Fotografie a videa


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz