Nebe - peklo


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Nebe - peklo je hrou o lásce a překážkách, které je třeba překonat, abychom mohli žít naplno. Je to zároveň příběh, který oslavuje ženy, jejich sílu a schopnost postavit se životu a osudu čelem.


Nepřeháním to s tou svojí mateřskou péčí trochu? Normální matky, když umřou, tak se s tím nějak smíří, ne? Bydlí v nebi, opalujou se, odpočívaj… A já? Válčím s Bohem i ďáblem, jenom proto, že se chci vrátit k Táďovi. A on už by si možná beze mě poradil. Vždyť on je tak chytrej a samostatnej. A možná, že Renata vůbec není tak strašná. Nakonec je jedinou osobou, která dohlídne, aby si napsal domácí úkoly.

Hlavní hrdinka příběhu Eva, maminka sedmiletého Tadeáše - milovníkům klubové scény známá jako DJka Raketa - přichází do nebe. Je však přesvědčená, že její čas ještě nenastal a tak se rozhodne za každou cenu se vrátit zpátky na zem k synkovi. Během útěku z onoho světa se potká s čertem, který by chtěl být člověkem, s archandělem, který kdysi byl člověkem, ale také se svým neznámým otcem, ze kterého se stal člověk poloviční.

Příběh trošku smutný, ale i dost vtipný a hlavně plný naděje nám vypráví malý Tadeáš z maminčina šatníku, kam se po jejím odchodu schoval.

Hra Nebe - peklo, kterou uvádíme v české premiéře, získala v Polsku významná ocenění a je považována za jeden z nejlepších dramatických textů pro děti a mládež posledních let.

Profilový rozhovor s Jakubem Kroftou vyšel v Divadelních novinách v lednu 2018

Účinkují

Eva Hacurová

Máma

Magdalena Zimová

Táďa

Lenka Veliká

Teta Renata

Pavel Neškudla

Svatý Petr

Michaela Doležalová

Anděl, Zavrženec, Hříšnice, Herečka loutkového divadla

Pavel Tesař

Sandalfon

Martin Matejka

Vosmulka

Martin Veliký

Belzebub

Ondřej Rychlý

Lucifer

Tomáš Turek

Bůh

Magdalena Zimová

Matka Boží

Čeněk Koliáš

Zavrženec, Hříšník, Herec loutkového divadla

Rostislav Novák st.

Děda, Zavrženec, Hříšník

Klára Sedláčková-Oltová

Mania


Fotografie a videa

Divadlo v Dlouhé

divadlo-v-dlouh.jpg
Základním rysem inscenační práce Divadla v Dlouhé je záměrná žánrová a stylová pestrost. Tomu odpovídá i pestrá dramaturgie, orientující se především na tituly méně známé, dosud v Čechách neuvedené a neověřené. Inscenace Divadla v Dlouhé přitom často využívají muzikantského, pěveckého a pohybového potenciálu herců, výtvarné a hudební metafory, bohatých světelných a audiovizuálních prostředků. Tím vším se Divadlo v Dlouhé ve spektru českých divadel vymezilo jako divadlo, které překračuje činohru směrem k alternativnímu, hudebnímu, loutkovému či kabaretnímu žánru. Divadlo v Dlouhé získalo řadu ocenění odborné kritiky a neméně diváckých cen. Ročně navštíví divadlo více než osmdesát tisíc diváků, návštěvnost se dlouhodobě pohybuje nad hranicí devadesáti pěti procent.
Mapa - Divadlo v Dlouhé

Dlouhá, 110 00, Praha 1

Telefon: +420 221 778 629
E-mail: divadlo@divadlovdlouhe.cz
Web: http://www.divadlovdlouhe.cz

Více o místě konání


Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz