KONCERT SPOLEČNÁ VĚC


Je nám to líto...

Omlouváme se, bohužel pro tuto akci
momentálně nenamáme žádné volné termíny.

Zobrazit jiné akce


Přijměte pozvání na 12. ročník koncertů Společná věc. Neopakovatelný umělecký zážitek přináší hra Tomáše Pfeiffera na Vodnářský zvon s doprovodem velkoplošné projekce. Jednotlivé skladby koncertu jsou inspirovány každodenním životem.


V letošním roce se návštěvníci mohou těšit např. na skladbu Atlantis, která je parafrází na osud kultury, kterou dnes již známe pouze z mýtů. Uvidíte obrazy fraktálních rovin, uvedených v pohyb – v život, se svojí barevnou jedinečností a výjimečností. V další skladbě Patria Deum vás bude provázet pohled do hlubokého i blízkého vesmíru. Ve skladbách Chrámy a Lidé srdce se můžete dotknout velké hloubky života. Unikátní rezonance zvuku tohoto nástroje působí na celou bytost posluchačů.

Na závěr budete mít možnost, při pohledu na Vodnářský zvon, zvuk nejenom slyšet, ale také cítit a vidět. To vše při pohledu na vodní hladinu, která je uvnitř nástroje, a která dokonce při fortissimech levituje tisíci kapiček do výšky.

Tomáš Pfeiffer je český filosof, léčitel, biotronik. Je žákem a pokračovatelem filosofa a zakladatele biotroniky pana Josefa Zezulky. V první polovině 90. let se stal všeobecně známým díky svému pořadu Seance na TV Nova. Tato historicky první televizní dálková léčba překvapila ohlasem diváků a šíří úspěšnosti. Pracoval v komisi pro alternativní medicínu ministra zdravotnictví ČR. Zastával funkci mluvčího ČAOL. Založil Nadační fond Bytí, s jehož pomocí v Praze vybudoval a provozuje dům Biotronické centrum sociální pomoci se zaměřením na zdravotní prevenci, zejména onkologickou a biotronickou, a na přednáškovou činnost Duchovní univerzity Bytí, která byla založena v Praze 30. 3. 1994. Založil i nakladatelství DIMENZE 2+2 Praha. Pořádá koncerty s názvem Společná věc na netradiční tajuplný historický nástroj – Vodnářský zvon, o kterém jsou první písemné zmínky z období dynastie Ming. K dnešnímu se uskutečnilo více než 300 koncertů Společná věc po celé České republice i v zahraničí. Zatím nejvýznamnějším, který se konal, byl 21.12.2012 v zaplněném velkém sále Kongresového centra v Praze. Mohl se pochlubit i výjimečnými hosty, kterými byli: sopranistka Maida Hundeling, tenor – nositel Thálie Jan Vacík, Panochovo kvarteto, violistka Jitka Hosprová a violoncellista Jiří Bárta.


Fotografie a videa



Hlavní partneři projektu Kultura.cz
Mediální partneři projektu Kultura.cz
Ostatní partneři projektu Kultura.cz